NAJVEĆA KORUPCIJSKA AFERA U DRŽAVI

'POSLOVANJE FIMI-MEDIJE BILO JE FIKTIVNO' Svjedok na suđenju Sanaderu opisao kako se izvlačio novac

 Bruno Konjević / CROPIX

ZAGREB - Kompletno poslovanje Fimi-medije sa tvrtkama Komunikacija D. i Onida od 2005. do 2009. bilo je fiktivno - izjavio je to danas svjedok Bojan Dimić na Županijskom sudu u Zagrebu na nastavku suđenja bivšem premijeru Sanaderu i ostalim optuženicima u aferi Fimi-media.

Dimić, koji je na početku postupka osuđen u aferi temeljem nagodbe s USKOK-om, ispričao je kako je počela njegova suradnja s Fimi-medijom.

- Moj prijatelj Marin Frčko rekao mi je da Fimi-media ima velik promet i da treba izvaditi novac s računa. Otišao sam kod Anite Lončar koju sam poznavao i na sastanku s njom i Nevenkom Jurak, vlasnicom Fimi medije, dogovorili smo se da ću im ispostavljati fakture sa specifikacijom Fimi medije, te da ću im isplaćeni novac predavati zadržavajući za sebe proviziju od 10 posto. Mislim da je ukupno bilo 55 faktura. Novac sam 510 dana nakon uplata podizao na ime putnih naloga, pozajmica i slično te sam ga predavao Aniti Lončar i Nevenki Jurak - izjavio je Bojan Dimić.

Sanaderova bivša tajnica Helga Draženović, kao i nekolicina ranije ispitanih svjedoka, istaknula je kako kod bivšeg premijera u Vladu nitko nije mogao doći nenajavljen, pa tako ni Mladen Barišić, bivši rizničar stanke, ni blagajnica HDZ-a, Branka Pavošević.

Barišić i Pavošević nekoliko su puta odlazili kod Sanadera, ali običnog sastanka na kojemu je bilo više ljudi, preko reda, sigurno nisu mogli dolaziti. Bez najave kod premijera nije mogao doći ni predsjednik države ni predsjednik Sabora - ustvrdila je svjedokinja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 21:44