STEČAJ

POSLOVNI POSRTAJ BIVŠEG SANADEROVA GLASNO- GOVORNIKA Propala tvrtka Ratka Mačeka

 Željko Hajdinjak/CROPIX

Sutkinja Trgovačkog suda u Zagrebu Nevenka Siladi Rstić pozvala je sve zainteresirane osobe i vjerovnike tvrtke MPR Strateško komuniciranje, inače firme za odnose s javnošću u vlasništvu bivšega glasnogovornika Vlade i HDZ-a Ratka Mačeka, da u roku od dva tjedna solidarno na bankovni račun suda uplate 25.000 kuna predujma za pokriće sudskih troškova predstečajnog postupka.

Ako se obveza bude ignorirala, sutkinja će donijeti rješenje o otvaranju i zaključenju stečajnog postupka nad društvom koje je Maček sam vodio od siječnja 2008.

Dužnik insolventan

“Tijekom postupka utvrđeno je da kod dužnika postoji stečajni razlog i insolventnost, odnosno da postoje uvjeti za otvaranje stečajnog postupka. Međutim, dužnik nema dostatne imovine koja bi činila stečajnu masu potrebnu za namirenje troškova postupka i dužnikovih vjerovnika”, stoji u rješenju Trgovačkog suda.

Inače, navedena sudska odluka uslijedila je pošto je prije dva mjeseca doneseno rješenje u kojem se Mačeku nalaže da dostavi popis imovine svoje tvrtke u kojoj je bio direktor i član, a radi utvrđivanja uvjeta za otvaranje stečaja. I upravo je to rješenje uslijedilo kao posljedica Mačekova prijedloga za pokretanje stečaja nad MPR Strateško komuniciranje jer je naznačio, zbog insolventnosti, da više ne može uredno izvršavati dospjele obaveze.

Neznatna vrijednost

Pozivajući se na zakonske odredbe o obustavi, produljenju, ali i trajanju stečajnog postupka, a ističući i da imovina dužnika koja bi ušla u stečajnu masu nije dovoljna ni za namirenje troškova toga postupka ili je neznatne vrijednosti, u sudskom rješenju Trgovačkog suda je naznačeno da će stečajni sudac donijeti odluku o otvaranju i istovremenom zaključenju stečajnog postupka.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 05:24