REPOVI STEČAJA

POSRNULOG PODUZETNIKA SUSTIGLE OVRHE Zdravko Pevec ostaje bez vrijednih zemljišta, švedski div Volvo pokrenuo postupak zbog duga za 500 kamiona

    AUTOR:
  • OBJAVLJENO:
  • 22.11.2017. u 19:01

Cepelovac, 160312
Zdravko i Visnja Pevec na vikendici u Cepelovcu kraj Djurdjevca.
Foto: Ranko Suvar / Cropix
Ranko Suvar / CROPIX

Zdravko i Visnja Pevec

Na usmenoj javnoj dražbi koja će se na Općinskom sudu u Bjelovaru održati potkraj siječnja iduće godine prodavat će se tri zemljišne parcele Zdravka Peveca u korist švedske tvrtke Volvo truck koja je pokrenuo ovršni postupak, objavio je u srijedu Općinski sud u Bjelovaru.

Prodavat će se oranica od 1 jutra i 292 četvorna hvata u Bjelovaru u punom vlasništvu Zdravka Peveca te dvije oranice u Mostima u kojima je ovršenik suvlasnik jedne trećine.

Te su nekretnine opterećene su brojnim ovrhama.

Najveća i najstarija upravo je od Volva, koji se potkraj 2009. uknjižio zbog duga u iznosu od 12,4 milijuna kuna, a tu je i Republika Hrvatska s ovrhom na 208 tisuća kuna.

Prema danas objavljenom zaključku Općinskog suda u Bjelovaru, nekretnine se ne mogu prodati za manje od dvije trećine utvrđene vrijednosti.

Podsjetimo, tvrtka Pevec transport u vlasništvu Zdravka Peveca 2007. od Volva je uzela 500 kamiona putem leasinga, a početkom 2010. završila je u stečaju.

Više na Jutarnjem...


Izdvajamo