REAKCIJA

'POŠTAR ODE I BACI ODREZAK...' Turudić iznio zanimljivo tumačenje zašto nije dobio obavijest sa suda, večeras se o svemu oglasila Pošta

 
Ivan Turudić
 Goran Mehkek / CROPIX

Predsjednik Županijskog suda u Zagrebu, sudac Ivan Turudić koji se u kratkom razdoblju dvaput našao na sudu zbog prometnih prekršaja, u velikom intervjuu Jutarnjem listu objasnio je, između ostalog, kako je za činjenicu da nije obaviješten da se protiv njega u Bjelovaru vodi prekršajni postupak kriva "prvenstveno Pošta".

- Nije ih bilo (obavijesti o pošiljkama op.a.). Poštar dođe u vrijeme kada sam na poslu i zvoni. Ako nema nikog u zgradi tko bi mu otvorio ulazna vrata, on ode i putem baci odrezak. Znate kako to funkcionira - rekao je.

- U mom ulazu ima oko šest, sedam stanova i svi su u vrijeme dolaska poštara na poslu - kaže Turudić te na dodatno pitanje kako je moguće da sva tri puta nije bilo nikoga: - U čemu je problem? Ne morate mi vjerovati. No, da sam otišao na sud, bio bih u daleko povoljnijoj poziciji jer bi se proveo redovni postupak i mogao bih se suočiti s policajcem koji je svjedočio. Pa to bi meni bilo u interesu! Bio sam na godišnjem odmoru i vratio sam se tek 19. kolovoza. U poštanskom sandučiću nisu me dočekale nikakve obavijesti.

Nakon Turudićevog intervjua Jutarnjem oglasili su se iz Hrvatske pošte.

- Obavljena je hitna provjera na terenu i utvrđeno je kako je uručenje navedenih pošiljaka obavljeno u potpunosti sukladno važećim propisima. Uz to, kontaktiran je i poštar koji obavlja dostavu na tu adresu te je potvrđeno kako je dostava uredno obavljena.

Dakle, dostavu je poštar pokušao na adresi te nakon što primatelj tamo nije zatečen u kovčežiću je ostavljena obavijest o prispijeću pošiljke.

Primatelj u roku od pet radnih dana pošiljku nije podigao u poštanskom uredu te je ona vraćena pošiljatelju. Isto se ponovilo prilikom pokušaja dostave četiri različite pošiljke - priopćili su komentirajući Turudićeve tvrdnje.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. travanj 2024 14:03