BIZARNA SITUACIJA

POSTOJI LI LOGIČNO OBJAŠNJENJE ZA DVA REDA STUPIĆA U NOVAKOVOJ ULICI? Evo koji su razlog ponudili iz gradskog ureda za promet...

 Zagreb Online / Facebook

Zagreb je postao bogatiji za još desetak plastičnih stupića, nakon što su u Novakovoj ulici uz metalne stupiće postavljeni i plastični “kolege”. Iz Grada su poručili kako su metalne stupiće odlučili zamijeniti zbog primjedbi stanara i vozača koji su se žalili na oštećenja na svojim automobilima.

- Na dijelu nogostupa koji je stupićima osiguran za kretanje pješaka dobit će se dodatni prostor, jer su novi stupići fleksibilni, a mogućnost za oštećenje vozila je mala ili nikakva - rekli su iz Gradskog ureda za prostorno uređenje, izgradnju grada, graditeljstvo, komunalne poslove i promet te pojasnili kako je to važno s obzirom na to da je kolnik u ovoj dvosmjernoj, zavojitoj i strmoj ulici širok samo pet metara.

Što se tiče bizarne situacije, gdje su u isto vrijeme bili postavljeni metalni i plastični stupići, iz nadležnog Gradskog ureda kažu kako su to napravili zato da “ne bi došlo do nepotrebnog zbunjivanja građana i ponovnog parkiranja na tom dijelu nogostupa, s kojeg bi se opet moralo uklanjati vozila kako bi se postavili elastični stupići”.

Razgovarali smo, pak, s nekoliko stanara Novakove ulice i oni su nam rekli da nisu tražili postavljanje novih stupića.

- Postavili su ih kako bi spriječili nepropisno parkiranje, ali bolje da su taj problem uredili i uveli naplatu parkiranja. Ovako su cijelu ulicu unakazili stupićima, iako postoje mjesta gdje stvarno nisu potrebni. I sada ih mijenjaju za plastične koji ništa ne mogu zaustaviti - kaže Branislava Laćan koja tamo živi već 66 godina.

Sa zamjenom stupića nisu se složili ni u Vijeću gradske četvrti Gornji grad - Medveščak. Luka Bogdan, predsjednik Vijeća, kaže kako su oni platili 7000 kuna za novu prometnu organizaciju te su tražili izmještanje postojećeg broja stupića, a ne zamjenu.

- Od Grada smo tražili izmještanje stupića sukladno novoj organizaciji. Zatražit ćemo sastanak u Gradu da nam objasne zašto su ih promijenili - kaže Bogdan.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. travanj 2024 09:06