ZABRINJAVAJUĆA SITUACIJA

POTAKNUTI TRAGEDIJOM NA PAGU GRAĐANI PRIJAVILI NESAVJESNE RODITELJE IZ DUGOG SELA Poslali snimku djeteta (3) koje samo luta šumom i vrišti

 
Dugo Selo
 Provjereno Nova TV

Nakon što je tragedija na Pagu, kada je otac s balkona kuće bacio svoje četvero djece na beton, zgrozila Hrvatsku, u javnost izlaze i druge priče u kojima se u pitanje dogodi odgovornost cijelog sustava te socijalnih radnika.

Provjereno tako donosi priču iz Dugog Sela. Susjedi su redakciji poslali uznemirujuću snimku na kojoj se čuje kako trogodišnje dijete glasno vrišti lutajući šumom. Ta je obitelj i ranije prijavljivana Centru za socijalnu skrb te policiji, zbog glasnih svađa i vikanja na djecu, no čini se da ništa nije učinjeno.

'Ja i muž smo imali okršaje, ali to je prošlo. Imam dvoje epileptičara, muku mučim, ja sam bolesna. Djeca imaju stalne napade, stalno sam s njima', rekla je majka iz te obitelji za Provjereno Nove TV i dodala da su susjedi sigurno nešto pogrešno shvatili.

Provjereno Nova TV
Dugo Selo

Provjereno Nova TV
Dugo Selo

Iako priznaje da je 'bilo svega', majka kaže da je sve prošlo i da ona i suprug žele biti bolji roditelji. To je odgovorila na pitanje je li istina da je suprug djecu htio pregaziti automobilom, a u međuvremenu je jedno od djece, dok je majka razgovarala s novinarima, uzelo ključeve od auta.

'Ne, ne... trubi mali... evo, vidite, malo su nestašni', kaže majka.

Prije nekoliko je godina u toj obitelji zabilježen i pad jednog djeteta s balkona, a roditelji tvrde da je sve bilo zbog dječje igre.

'Nažalost, dogodilo se prije 3-4 godine da su se igrali gore i da joj je uzeo igračku i onda ju je gurnuo, sin ju je zbog igračke gurnuo. A djeca, znate kakva su... Ma nije on to htio, i dandanas se zna rasplakati zbog toga', rekli su roditelji.

'Neki dan je tu gušil malog. Rekli smo mu ako tu bude radio da će završiti u domu. Teška srca sam to rekla, ali ja ne znam jesu li to tablete neke koje pije ili vidite, a onda ljudi misle da mi to potičemo', dodala je majka.

Provjereno Nova TV
Dugo Selo

Centar za socijalnu skrb u Dugom Selu tvrdi da nema saznanja o snimci na kojoj dijete vrišti i samo luta šumom, a dodaju da je to 'prestrašno i nedopustivo'. Socijalna je radnica dodala i da je u domu te obitelji početkom siječnja situacija bila uredna.

Provjereno Nova TV
Dugo Selo

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 21:46