RAZLAZ SVJETONAZORA?

POTRES U HDZ-u 'MartiniDalić je miliji neoliberalizam od našeg koncepta. Sretno joj bilo!'

U Središnjici HDZ-a novinarima je tumačeno kako je Dalić imala drugačiji gospodarski koncept
 Arhiva CROPIX

ZAGREB - HDZ je u svojoj službenoj reakciji komentirao kako je Martina Dalić otišla jer joj je neoliberalni gospodarski koncept miliji od onog socijalno-tržišnog kakav oni u stranci zastupaju, javlja Slobodna Dalmacija.

- Kad govorimo o razlozima odlaska vjerojatno je jedan od razloga i činjenica da u svijetu postoje razlike u konceptima prema gospodarstvu. Postoji koncept socijalno-tržišnog gospodarstva koje zagovaraju demokršćanske stranke pa tako i HDZ u svom programu koji se još stvara. Postoji s druge strane i neoliberalni pristup gospodarstvu, jednu varijantu nažalost proživljavamo i mi u Hrvatskoj. Gospođa Dalić je više zagovarala takav neoliberalni pristup i vjerojatno je to jedan od razloga zbog kojih je ona odlučila krenuti svojim putem i mi joj želimo sve najbolje – komentirao je u odlazak istaknute članice u ime stranke akademik Željko Reiner.

BIVŠA MINISTRICA MARTINA DALIĆ NAPUŠTA HDZ 'Oni ne mogu zemlju izvući iz krize'

U Središnjici HDZ-a novinarima je tumačio kako je Dalić imala drugačiji gospodarski koncept i da im je 'žao što nije mogla naći zajednički jezik s drugim stručnjacima u HDZ-u'.

- Gospođa Dalić je dugogodišnji član HDZ-a i bila je na svim vrhunskim pozicijama u stranci. Ona je cijenjeni stručnjak iz područja financija i mi joj želimo sve najbolje u njezinom budućem političkom životu – diplomatski je poručio Reiner i dodao kako stranka ne oskudijeva sa stručnim kadrom, prenosi Slobodna Dalmacija.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 16:07