TATA MONSTRUM

POTRESNA ISPOVIJEST CURICE KOJU JE SEKSUALNO ZLOSTAVLJAO OTAC Imala je tek 8 godina, a sve se događalo u stanu oca koji je bio rastavljen od majke

 Profimedia, Alamy

Trinaestogodišnja djevojčica zajedno s majkom po treći put prolazi pravosudnu bitku nakon što ju je u dobi od osam godina seksualno zlostavljao otac. Premda su ga odmah prijavile, proces je pao zbog pravosudne pogreške, no ovaj put su pomoć potražile i u udruzi Lavice, piše RTL.

Kao osmogodišnju djevojčicu seksualno ju je iskorištavao vlastiti otac. Nakon što je to otkrila majci - prijavili su ga policiji, počelo mu je suđenje. Dobio je dvije godine zatvora, ali je presuda pala zbog proceduralne pogreške. Da stvar bude gora, djevojčica je ponovno morala na sud, ponovno prepričavati sve detalje, pa je ogorčena povukla iskaz. I on je oslobođen. Ali, sada kreće novo - treće suđenje - gdje će opet morati na sud - pričati sve ispočetka.

Kao malu ju je otac uvjerio da je to normalno, da o prolaze sva djeca. ‘Mislila sam da je to u redu bilo šta je napravio. I kada mi je mama objasnila da to nije u redu i da se to uopće ne događa i da se to nije smjelo dogoditi, onda mi je tek bilo jasno što se to stvarno dogodilo’, ispričala je.

Zlostavljanje se događalo u stanu oca koji je već bio rastavljen od majke, a djevojčica je mami ispričala što se događa tek nakon mjesec dana. Bila je uvjerena da je to sve sasvim u redu.

Mama ju je istog trena odvela na policijsku stanicu i otac je proveo 10 mjeseci u pritvoru. Dobio je 2 godine zatvora zbog spolnog zlostavljanja i iskorištavanja djeteta. Ali, presuda je pala iz proceduralnih razloga, pa je ona morala ponovno na sud. Kako više nije mogla proživljavati istu kalvariju, tad je rekla da se ništa nije dogodilo.

Majka priča da ni u jednom trenutku nije ništa sama posumnjala, a kako bi ovaj put sve prošlo kako treba, potražile su pomoć udruge Lavice.

‘Ja se zaista nadam da će to dijete skupiti snage i da će progovoriti o svemu i da će u svojoj glavi posložiti i sad ću ovo reći još jedanput i to je to. To je gotova priča’, rekla je Anita Papa iz udruge za RTL.

Djevojčicu otac nakon prijave policiji niti jednom nije pokušao kontaktirati, a ona ga danas samo ne želi vidjeti.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
09. travanj 2024 09:57