KRAK AFERE AGRAM

POTVRĐENA OPTUŽNICA PROTIV BIVŠE BANDIĆEVE PROČELNICE 'Grad Zagreb oštećen za više od 150 milijuna kuna, profitirali privatni poduzetnici'

 
Ninoslava Zeković
 Elvir Tabaković / CROPIX

Zagrebački Županijski sud danas je, nakon pravnih peripetija koje su trajale dvije godine, ipak potvrdio optužnicu u jednom od krakova afere Agram, vezane za zamjene gradskih zemljišta u kojima je Zagreb, prema optužbi USKOK-a, nezakonito oštećen za više od 150 milijuna kuna, pri čemu su profitirali privatni poduzetnici.

U ovom slučaju optužnica je najprije vraćena tužiteljstvu na doradu, potom se više mjeseci odlučivalo o zakonitosti određenih dokaza, a onda je došlo do nekoliko odgoda optužnog vijeća. Danas je napokon donesena odluka o optužnici.

USKOK tereti bivšu pročelnicu zagrebačkoga Gradskog ureda za imovinske poslove Ninoslavu Zeković i njezina bivšeg savjetnika Boru Kisjelicu da su uz pomoć vještaka Mirka Kožulja zloupotrebljavali svoj položaj i ovlasti.

Prema optužnici, oni su manipulirali cijenama zemljišta pri zamjeni zemljišta u Sesvetskom Kraljevcu tijekom 2006. i 2007. godine za gradska zemljišta na Trnju, Jankomiru, Vrapču i Peščenici.

Optužnicom su još obuhvaćeni Ante Barada i odvjetnici Pero Lozica i Davor Galetović, koji su vodili tvrtke koje su profitirale u spornim zamjenama zemljišta.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 23:43