PLAĆAO SVOJE TROŠKOVE

POTVRĐENA OPTUŽNICA PROTIV BIVŠEG MINISTRA KULTURE Berislava Šipuša tereti se da je oštetio proračun za više od 68.000 kuna

Bivši ministar kulture Berislav Šipuš
 Neja Markičević / CROPIX

Potvrđena je optužnica protiv Berislava Šipuša, bivšeg pomoćnika ministrice kulture Andreje Zlatar Violić, a kasnije i ministra kulture u Milanovićevoj vladi, saznaje Jutarnji.

Uskok je krajem prosinca podigao optužnicu zbog sumnje da je Šipuš od srpnja 2012. do prosinca 2015. službenom karticom podizao gotovinu ili plaćao svoje troškove i na taj način oštetio proračun za preko 68 tisuća kuna.

Tužiteljstvo Šipuša tereti za zlouporabu položaja i ovlasti jer je protivno Odluci Vlade Republike Hrvatske o uvjetima korištenja službenih automobila, mobitela, redovnih zrakoplovnih linija, poslovnih kreditnih kartica, sredstava reprezentacije te načinu odobravanja službenih putovanja, koristio svoje ovlasti na način da je za osobne potrebe podizao gotovinu i koristio poslovne kreditne kartice Ministarstva kulture.

Uskok tvrdi da je Šipuš u gotovini podigao ukupno 17.800 kuna koje je 'beskamatno koristio' dok je poslovnim kreditnim karticama Ministarstva kulture 'u raznim ugostiteljskim objektima i drugim prodajnim mjestima u Hrvatskoj i inozemstvu plaćao svoje privatne troškove' u ukupnom iznosu od preko 64 tisuće kuna.

Šipuš je naknadno navodno vratio nešto više od 14 tisuća kuna 'obustavama na plaći i uplatama gotovine u blagajnu', dok je sebi pribavio nezasluženih 68.600 kuna za koliko je oštetio državni proračun.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
12. travanj 2024 05:21