SPAS ZA BRODOGRADNJU

POTVRĐENE TRI PONUDE ZA RESTRUKTURIRANJE ULJANIKA 'Mi smo ponudili program na 1.300 stranica s poslovnim planom u sljedećih 50 godina'

 Goran Sebelic / CROPIX

Div Grupa Tomislava Debeljaka i i talijanski Fincantijeri službeno su u subotu potvrdili da su dali ponudu za restrukturiranje i dokapitalizaciju Uljanik Grupe, ali nisu htjeli ništa detaljnije kazati o toj ponudi, a ponudu je službeno potvrdio i Pomorski institut iz Splita.

Ivan Knežević, izvršni direktor Pomorskog instituta nam je rekao kao je on osnivač Instituta (Maritime Institiut) koji okuplja stručnjake raznog profila koji osmišljavaju idejne projekte za financiranje i poslovne procese u brodogradnji i drugim tržišnim nišama, poput LNG terminala.

„Mi smo ponudili program na 1.300 stranica s poslovnim planom u sljedećih 50 godina koji kratkoročno uključuje ugovaranje prvih dvanaest brodova, a dugoročno i i moguće krize, a se planom se predviđa da se svake godine ostvari profit od 100 milijuna eura. Već smo razgovarali s određenim stranim bankama o tom projektu i oni su nas spremni financirati, a mi ćemo ime banke otkriti kad dođemo do te točke u pregovorima s upravom Uljanika i Ministarstvom gospodarstva“, rekao nam je Knežević, dodajući kako neće biti otpuštanja radnika, a u izjavi za HRT je rekao i kako će se plaće povećati za 30 posto.

Podsjetimo, ukupno je šest investitora provelo dubinsko snimanje Uljanik Grupe, a u ponedjeljak u osam sati ujutro uprava Uljanika će predstaviti sve pristigle ponude u Ministarstvu gospodarstva.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 01:38