DUBROVNIK

POTVRĐENO DA SU PACIJENTICE IZ STONA I KOMINA OBOLJELE OD OSPICA Ukupni broj oboljelih trenutačno iznosi osam, riječ je o 'epidemiji manjeg opsega'

 Nikša Duper / CROPIX

Voditelj Odjela infektologije u Općoj bolnici Dubrovnik dr. Stjepan Đuričić izvijestio je kako je potvrđeno oboljenje od ospica kod još dviju pacijentica, tako da ukupni broj oboljelih trenutačno iznosi osam, piše Dubrovački vjesnik.

U subotu su u dubrovačku bolnicu stigle još dvije pacijentice za koje je nakon medicinskih provjera utvrđeno da također boluju od ospica. Kako nam je to potvrdio i dr. Đuričić, prva pacijentica (56) je žena iz Komina koja je, sa sumnjom na ospice, u petak 8. lipnja poslijepodne primljena na Hitnu pomoć u Pločama, te je potom proslijeđena u Opću bolnicu Dubrovnik na daljnju obradu.

Za nju je utvrđeno kako je nedavno, tijekom dolaska u dubrovačku bolnicu zbog osnovnog liječenja od maligne bolesti, boravila u bolnici te se tom prilikom i ozlijedila. Druga pacijentica je žena (44) iz Stona koja je, kako je utvrđeno, bila u bliskom kontaktu s prvooboljelom osobom koja je upravo iz Stona i u kojem se oboljela nakon posjete Kosovu.

- Ovih osam slučajeva oboljenja od ospica već se vodi kao mala epidemija, odnosno kao epidemija manjeg opsega. Nadamo se kako će u takom malom opsegu i ostati, rekao je dr. Đuričić za Dubrovački vjesnik.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. travanj 2024 18:03