BIVŠI ČELNIK HDZ-a

POVRATAK U POLITIKU TOMISLAVA KARAMARA: IZLAZI NA IZBORE S BRUNOM ESIH 'Presmiješna je ta lista koju slaže Škoro, to nije desna politička opcija'

Žele ono što je Miroslav Škoro propustio: ujediniti desne političke snage za parlamentarne izbore
Tomislav Karamarko i Bruna Esih
 Ranko Šuvar / Darko Tomaš / Hanza Media

Bivši predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko priprema se za izlazak na parlamentarne izbore s novom platformom na desnom polu političkog spektra. Uz bivšeg šefa HDZ-a, glavna zvijezda novog desnog pokreta trebala bi biti predsjednica Neovisnih za Hrvatsku Bruna Esih.

- Mogu vam potvrditi da smo se Tomislav Karamarko i ja našli i da razgovaramo o mogućnostima zajedničkog izlaska na parlamentarne izbore. Pošto smo svi na političkoj sceni dovedeni u istu situaciju jer će parlamentarni izbori biti vrlo brzo, mogu vam reći samo da ćete u vrlo kratkom roku doznati kako će točno izgledati naš plan za izlazak na izbore - rekla je jučer za Jutarnji list saborska zastupnica Bruna Esih.

Teško razdoblje

Bivši predsjednik HDZ-a jučer nam nije bio dostupan za komentar, ali izvor blizak Karamarku tvrdi da je ovaj put odlučan ići do kraja. Naime, Tomislav Karamarko mjesecima je koketirao s mogućnošću kandidature na predsjedničkim izborima, a samo nekoliko mjeseci poslije trebao je biti jedan od protukandidata Andreju Plenkoviću na unutarstranačkim izborim za novog šefa HDZ-a.

- Tada je odustao zbog privatnih, a ne političkih razloga. Taj period bio je težak za njega jer mu je preminuo otac. Razumljivo mi je da je usred svega toga odlučio odustati od ulaska u utrku za predsjednika HDZ-a - tvrdi naš sugovornik.

Izvori upućeni u detalje razgovora liderice Neovisnih za Hrvatsku i Tomislava Karamarka tvrde da je jedan od važnijih razloga zašto su odlučili stvoriti novu i, kako kažu, autentičnu desnu političku opciju kojom će “napasti” sve birače koji su desniji od Plenkovićeva HDZ-a to što je Miroslav Škoro svojim ponašanjem nakon predsjedničkih izbora “razočarao većinu onih koji su mu pomagali i podržavali ga u predsjedničkoj kampanji”.

- Pravo pitanje je zašto već dosad netko tko je imao odriješene ruke i kredite to nije učinio. Jer otpisani su iz priče o predizbornom savezu gotovo svi koji su podržavali predsjedničku kampanju Miroslava Škore, kao i njegove kasnije ambicije da predvodi široku desnu frontu koja bi izašla zajedno na parlamentarne izbore.

Showbiz

Meni je presmiješna ta lista za Sabor koju slaže Miroslav Škoro. Umjesto Hrvatskih suverenista i sličnih, desnih snaga, sada vidimo da Škoro slaže showbiz-listu s ljudima iz nevladinih organizacija pa zabavljačima poput komičara Željka Pervana, a tu je i Davor Dretar Drele.

Uspio je dovući i bivšeg IDS-ova saborskog zastupnika Damira Kajina… To, jasno, nije desna politička opcija, to je miks svega i svačega, to je politički neozbiljna platforma - kaže naš sugovornik.

Izvor iz Neovisnih za Hrvatsku kaže da će oni učiniti ono što je Miroslav Škoro propustio: ujedinit će desne političke snage i pojedince te s njima izaći na parlamentarne izbore.

- Razgovaramo i sa Suverenistima i s ljudima iz HDZ-a koji su nezadovoljni Plenkovićevom politikom - tvrdi naš sugovornik.

Izvor iz Suverenista kaže kako su ih zvali iz Neovisnih za Hrvatsku, ali kako to ne znači da će se s njima dogovarati o izlasku na izbore.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 07:40