SUĐENJE

POVRATAK ZDRAVKA MAMIĆA NA OSJEČKI SUD Prije ročišta sudac ga ozbiljno upozorio: 'Izvedete li nešto slično opet, izbacit ću vas!'

Zdravko Mamić, 11. rujna 2017. (arhivska fotografija)
 Vlado Kos / CROPIX

Zdravko Mamić u ponedjeljak se vratio u sudnicu Županijskog suda u Osijeku, gdje se njemu, bratu mu Zoranu, Damiru Vrbanoviću i Milanu Pernaru sudi po USKOK-ovoj optužnici da su protupravnim radnjama pribavili nepripadnu imovinsku korist od ukupno 115,8 milijuna kuna oštetivši za isti iznos GNK Dinamo. Država je, pak, na ime neplaćenih poreza oštećena za 12,2 milijuna kuna. Podsjetimo, Mamića je sudac Darko Krušlin zbog neprimjerenog ponašanja isključio sa suđenja 1. rujna prošle godine na ročištu na kojem je svjedočio hrvatski nogometni reprezentativac Dejan Lovren.

- Ma idem više u... Jeste sad sretni svi koliko manipulirate svjedokom? Hoćete krvi moje, hoćete džigerice moje? Sramite se svi koliko vas ima, ljutito je tada rekao Mamić na izlasku, a sudac Darko Krušlin samo je konstatirao da je okrivljenik udaljen sa suđenja i tako će ostati sve do okončanja dokaznog postupka. Kako na posljednjem ročištu održanom 21. ožujka ni USKOK ni obrane okrivljenika nisu imale nove dokazne prijedloge Krušlin je pozvao Mamića na ročište za ponedjeljak 16. travnja na kojem će mu predočiti sve radnje koje su izvedene u njegovoj odsutnosti. Prije nego što mu je počeo predočavati izvedene dokaze, Krušlin je Mamića ponovno upozorio da će opet biti isključen sa suđenja ako bude narušavao red i dostojanstvo suda. U tijeku je predočavanje izvedenih dokaza, a ukoliko ne bude novih dokaznih prijedloga, u utorak počinje iznošenje obrana okrivljenika.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 19:14