AFERA CORE MEDIA

Povukao se nakon dizanja optužnice: Siniša Svilan na godišnjem, Nova TV tvrdi da ne odlazi

Tereti ga se za 262 tisuće eura mita

ZAGREB - Direktor programa Nove TV Siniša Svilan na godišnjem je odmoru izvan Zagreba otkako je doznao da je protiv njega početkom prošlog tjedna podignuta optužnica zbog uzimanja 262 tisuće eura mita u aferi Core Media. Svilan je već u četvrtak, 5. travnja, zatražio godišnji odmor, koji mu je Uprava Nove TV i odobrila.

Neugodna situacija

- Možemo potvrditi samo da je Siniša Svilan na vlastiti zahtjev otišao na godišnji odmor - izjavila nam je glasnogovornica Nove TV Vedrana Cvetko.

Siniša Svilan, jedan od glavnih ljudi ugledne hrvatske komercijalne televizije, prvi je u aferi Core Medi a protiv kojeg je Državno odvjetništvo iz Zagreba podiglo optužnicu. Upućeni u cijelu priču napominju da su optužbe protiv Svilana, za koje tužitelji tvrde da su vrlo konkretne i da za njih posjeduju čvrste dokaze, dovele i Upravu Nove TV u neugodnu situaciju pa da su, zapravo, željeli napraviti stanovitu distancu od svoga zaposlenika.

S Nove TV, pak, demantiraju da je njihov direktor programa na godišnji otišao na preporuku Uprave kako bi se smanjio “negativni PR Nove TV”.

Neslužbeno, doznajemo da Svilanu godišnji traje do 16. travnja, nakon kojeg planira otići na bolovanje i novi godišnji odmor koji bi trebao potrajati čak do jeseni. Premda sve to izgleda kao priprema za Svilanov odlazak s te televizije, glasnogovornica Nove TV te navode demantira.

- Sve tvrdnje koje navodite netočne su i odbacujemo takve špekulacije.

Nova TV danas je vodeća televizija na tržištu na čijem čelu ostaje vodstvo koje je zaslužno za uspješnost. Nemamo u planu uredničke i programske promjene - rekla je Vedrana Cvetko.

ČLANAK U CIJELOSTI PROČITAJTE U TISKANOM IZDANJU JUTARNJEG LISTA

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 12:32