BURNA VEČER

POŽAR I U SPLITU, PLANULO NA MARJANU Vatrogasci unatoč jakoj buri ekspresno buktinju stavili pod nadzor, gasitelji pune ruke posla imaju i u Šibeniku

 
 Vatrogasci - Oni su naši Heroji / FACEBOOK

Splitski centar 112 dobio je dojavu da je u utorak navečer buknula vatra na Marjanu, piše Slobodna Dalmacija.

Prema prvim informacijama planulo je kraj Zoološkog vrta, a na teren je upućeno 13 vozila i više od 40 vatrogasaca.

Policija je zbog intervencije zatvorila sve prilaze splitskoj park-šumi, a vatra je pod nadzor stavljena pola sata nakon prve dojave. Vatrogasci će na terenu ostati do jutra, doznaje Hina od dozapovjednika Javne vatrogasne postrojbe (JVP) Grada Splita Zorana Radunića.

Požar je izbio u 19,36 sati na vrhu Marjana, Telegrinu. Izgorjela je gusta borova šuma, no još se ne zna o kolikoj se površini radi.

- Požar smo stavili pod kontrolu. Vatra je izbila na samom vrha Park šume, na Telegrinu, sa sjeverne strane u dijelu koji je udaljen od ceste. Iako u ovim trenucima puše izrazito jaka bura sve smo dobro natopili i držimo požar pod kontrolom, izjavio je Radunić.

Dojava o požaru stigla je u Centar 112 iz Kaštela. Osoba je rekla kako vidi plamen negdje u području plaže Prva voda nakon čega su alarmirane vatrogasne snage koje su u rekordno brzom vremenu stigle na teren.

Novo požarište u Šibeniku

A nešto iza 19,30 sati planuo je požar i na Lozovcu u Šibeniku, objavio je Šibenski portal. Na intervenciju je poslano 15 vatrogasaca sa šest vozila, doznaje se iz Županijskog centra 112.

- Dojavu o požaru zaprimili smo u 19,40 sati, a kako su vatrogsci stigli na vrijeme, ne bi trebalo biti problema - izjavio je dežurni operater u Županijskom centru 112.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 03:11