USPJEH VATROGASNIH SNAGA

POŽAR KOD TRIBUNJA NAPOKON POD KONTROLOM Ključna prevaga bili su kanader i air-traktor: 'Oni su vodenim bombama' odradili veliki posao!'

 Nikolina Vuković Stipaničev / CROPIX

U nedjelju predvečer, oko 17 sati, stavljen je pod kontrolu veliki požar nadomak Tribunja, koji je buknuo u subotu oko 11 sati u predjelu brda 'Orlov krug' između Vodica i Tribunja i nošen jakom burom, koja je puhala i preko 100 kilometara na sat, brzo se širio u smjeru jugozapada.

Od velike pomoći vatrogascima koji su bili na izmaku snagu, od 11,45 sati, nakon što je bura oslabila, bili su jedan kanader i jedan air-traktor. Oni su 'vodenim bombama' odradili veliki posao na nepristupačnim dijelovima brdovitog terena i na rubovima požarišta.

- Nakon dobro odrađenog posla kanader i air-traktor su se povukli u svoju bazu. Požar još ne možemo proglasiti lokaliziranim, ali moglo bi se reći da je pod nadzorom. Još na nekim mjestima ima sporadične vatre, kojoj se ne može prići zbog nepristupačnog terena. Uglavnom, najgore je prošlo. Na požarištu će cijelu noć dežurati tridesetak vatrogasaca s desetak vatrogasnih vozila. Riječ o novim i odmornim gasiteljima koji će zamijeniti dosadašnje – izvijestio nas je Ivica Begić.

Za oko 30 sati požara, vatrena buktinja, koja je u jednom trenutku zaprijetila i kućama uz cestu u Tribunju, opožarila je oko 160 hektara površine. Nijedan objekt nije stradao, a nema ozlijeđenih osoba ni među vatrogascima, ni među mještanima Tribunja koji su dali velik obol u gašenju ovog opasnog požara.

Navodno je uzrok požara spaljivanje korova za sada nepoznate osobe u predjelu Vitrenica. Do spaljivanja korova navodno je došlo prije četiri-pet dana. Neugasli žar razbuktala je u subotu oko 11 sati jaka bura i izazvala ovaj katastrofalan požar s velikom materijalnom štetom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 00:21