GORI GUSTA BOROVA ŠUMA

Požar na području Dubravica nije ugašen, u tijeku je smjena vatrogasaca

Ilustracija
 Nikolina Vukovic Stipanicev / CROPIX

Požar na području Dubravica kod Skradina u gustoj borovoj šumi na nepristupačnome terenu nije ugašen, ali ne širi se, a u tijeku je smjena vatrogasaca, izvijestio je u subotu zapovjednik javne vatrogasne postrojbe (JVP) Šibenik Volimir Milošević.

Požar je buknuo u četvrtak poslijepodne, a ponovno se razbuktao u petak. Prema dosadašnjim procjenama, opožareno je 7,5 hektara, a riječ je o nepristupačnome, strmom terenu i gustoj borovoj šumi što vatrogascima otežava posao.

- Požar se ne širi tako da je u granicama u kojima smo ga u petak navečer ostavili. Riječ je o teškom terenu, neprohodnoj šumi, treba probijati puteve, a na takvom području vatra uvijek može eskalirati. Učinit ćemo sve da saniramo rubne dijelove šume - istaknuo je zapovjednik Mlošević.

Izvijestio je da je u tijeku smjena vatrogasaca, na terenu je sad dvadesetak gasitelja, ali, kako je rekao Milošević, procjenjuju da će tridesetak vatrogasaca biti cijeli dan na terenu.

Požar su tijekom četvrtka gasila dva kanadera i dva airtractora uz tridesetak vatrogasaca, a u petak su ga, uz četrdesetak vatrogasaca, obuzdavala tri kanadera i tri airtractora. Na terenu su cijelu noć proveli vatrogasci iz lokalnih JVP-ova i dobrovoljnih vatrogasnih društva (DVD) te pripadnici Državne intervencijske postrojbe (DIP) Šibenik.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 05:25