OPTUŽBE ZA OBITELJSKO NASILJE

POŽEŠKI POLITIČAR NAKON OPTUŽBI KĆERI NAPUSTIO I HDZ I GRADSKO VIJEĆE Šef stranačkog ogranka: 'Požega je pod posebnom lupom jer je tu HDZ-ova utvrda'

 Darko Tomas / CROPIX

Požeško-slavonski HDZ u utorak navečer održao je hitnu sjednicu na kojoj je jedina točka dnevnog reda bila status dosadašnjeg potpredsjednika Gradskog vijeća Požege Igora Krizmanića u stranci, nakon što ga je njegova kći na društvenim mrežama optužila za obiteljsko nasilje.

Predsjednik požeško-slavonskog stranačkog ogranka Željko Glavić na konferenciji za medije izvijestio je kako je Krizmanić sam istupio iz članstva u HDZ-u, a sve u dogovoru sa samom strankom.

- On je rekao da samovoljno izlazi iz HDZ-a, da se povlači sa svih stranačkih dužnosti te da izlazi i iz Gradskog vijeća. Županijski odbor je prihvatio njegovu odluku i što se tiče statusa u stranci, brisan je iz stranke, izjavio je Glavić, najavljujući da će stranka naknadno donijeti odluku o njegovoj zamjeni u vijeću.

Zatim se kratko osvrnuo na njegov slučaj.

- To su stvari od prije 15-ak godina, kroz tih 15-ak godina to nije bila priča po gradu koju bi svi znali, ovo je za nas iznenađenje, iako znamo da se razvodio, to nam je poznato, ali na koji način i što je bilo prije razvoda, ne znam, rekao je Glavić navodeći da je HDZ-ovce iznenadio intenzitet optužbi na Krizmanićev račun.

Na novinarsko pitanje da prokomentira što se to događa u Požegi, s obzirom da su s optužbama za nasilje suočeni i drugi visokopozicionirani stranački dužnosnici, uključujući i samog župana Alojza Tomaševića, koji je u međuvremenu iz stranke isključen, Glavić je rekao da su se drugi slučajevi dogodili u vrijeme kada on nije bio šef ogranka.

- Gledajte, sami ste rekli, to su četiri slučaja, ja osobno mislim da je Požega pod posebnom pozornošću, osobito i javnosti i medija, jer je ovdje HDZ na neki način utvrda, jedino je u Požeško-slavonskoj županiji osvojio sve jedinice lokalne uprave i jednostavno vjerojatno i zbog te činjenice smo pod posebnom lupom. Ja se na to ne bunim niti se HDZ buni, neka budemo pod lupom i javnosti i medija, međutim ovi slučajevi obiteljskog nasilja... Vi znate i sami da niti ovaj prosvjed u subotu nije bio zbog četiri, nego zbog nekoliko tisuća slučajeva, ako je od tih par tisuća nekoliko u Požegi, ne vidim poveznicu između konstatacije da je Požega nešto posebno, rekao je Glavić.

Kao što smo izvijestili, Krizmanića je kći prozvala da je nad njom provodio nasilje dok su živjeli kao jedna obitelj, da ju je tukao i vrijeđao, kao i njezinu majku te da je to učinio i za vrijeme brakorazvodne parnice koja se događala prije 15 godina. On je sve to demantirao i najavio pravnu bitku kako bi dokazao da ništa od toga nije točno. No, njegova verzija događaja u drastičnom je nesrazmjeru s onim što je napisala kći:

- Sjećam se i dana, još iz osnovne škole, kada sam htjela otići na sladoled, pa umjesto 5 kn sam dobila glavom od vrata, ali to je u redu, tako očevi vole svoju djecu, zar ne? Sjećam se da više ne mogu podnijet juhu, jer smo sjedili za stolom dok je nismo pojeli, makar pao i mrak. Sjećam se vike i galame, sjećam se kako je mami gurao papir u usta, sjećam se divljačkog pogleda dok su mu bile ruku oko njezinog vrata. Sjećam se i moje krvi, ostavio je na kuhači. Sjećam se i rastave. Sjećam se suza, samoozljeđivanja i upornog pitanja: ZAŠTO MENE TATA NE VOLI - napisala je, između ostalog, u potresnoj ispovijesti.

Premijer Plenković je, reagirajući na izvješća, rekao da u HDZ-u ne toleriraju nasilje.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 00:58