OBITELJSKO NASILJE

PLENKOVIĆ TOMAŠEVIĆU DAO ROK OD 10 DANA DA ODSTUPI Požeški župan danas u Banskim dvorima razgovarao s šefom HDZ-a i Jandrokovićem

 
Alojz Tomašević (lijevo), Andrej Plenković (desno)
 HANZA MEDIA

ZAGREB - Požeško-slavonski župan Alojz Tomašević, optužen zbog nasilja u obitelji, sastao se u petak s predsjednikom Vlade i HDZ-a Andrejom Plenkovićem, no nakon sastanka nije novinarima želio govoriti o tome što je dogovoreno, odnosno hoće li podnijeti ostavku, dok je predsjednik Sabora i politički tajnik HDZ-a Gordan Jandroković kratko izjavio kako je na Tomaševiću da donese odluku o ostavci.

Ipak, kako doznaje Jutarnji list, Tomaševiću je Plenković dao rok od deset dana da se makne s funkcije.

Tomašević je, podsjetimo, danas pred Banskim dvorima rekao kako je s predsjednikom i glavnim tajnikom HDZ-a razgovarao o "temama koje na neki način opterećuju stranku i javnost", a za sastanak je kazao kako je bio korektan.

Unatoč inzistiranju novinara da im kaže što je na sastanku dogovoreno te namjerava li podnijeti ostavku, naveo je tek kako će informacije o tome o čemu se razgovaralo te koje je rješenje doneseno dobiti "u dogledno vrijeme".

Nakon Tomaševića, zgradu Vlade napustio je i Gordan Jandroković, koji je kratko izjavio kako Tomašević treba donijeti odluku te da u ovom trenutku ništa više ne želi reći.

Inače, premijer Plenković u četvrtak je, upitan o HDZ-ovu županu Tomaševiću protiv kojeg je DORH podigao optužnicu zbog nasilja u obitelji i nanošenja ozljeda supruzi, rekao kako od njega očekuje da podnese ostavku na svoju dužnost.

"To sam mu rekao i rekao sam to javno. To je i stav stranke i sada kada je pokrenut postupak tu nema nikakve dileme", kazao je jučer Plenković i dodao da Tomašević ne može ostati župan, jer to "nije realno, nije dobro za tu županiju, ni za njega niti za HDZ".

'Udarao je rukama po glavi, hvatajući ju za vrat i nadlaktice te ju je rukama i nogom snažno odgurnuo'
HANZA MEDIA
Andrej Plenković, Alojz Tomašević, Mara Tomašević

DORH je, ne navodeći Tomaševićevo ime, prije toga objavio da "je podignuo na nadležnom sudu optužnicu protiv 56-godišnjega hrvatskog državljanina zbog kaznenog djela nasilja u obitelji."

"Okrivljeniku se stavlja na teret da je od listopada 2015. do 2. listopada 2017. u obiteljskoj kući, s namjerom da je omalovaži, svojoj supruzi često govorio pogrdne riječi prijeteći joj pritom različitim zlom te da ju je istodobno rukama hvatao za vrat i pljuskao, čime je u oštećenici izazvao osjećaj straha i ugroženosti te povredu dostojanstva", stoji u priopćenju.

"Tereti ga se i da ju je 2. listopada 2017., s namjerom da je ozlijedi, udarao rukama po glavi, hvatajući ju za vrat i nadlaktice te da ju je rukama i nogom snažno odgurnuo, pri čemu ju je i ozlijedio", stoji u priopćenju ODO-a.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 14:33