BRANITELJI U ŠATORU

POZVAO SE NA VARŠAVSKU Ministar Ostojić objasnio zašto policija neće zabraniti prosvjed u Savskoj

    AUTOR:
  • OBJAVLJENO:
  • 24.02.2015. u 12:32

Davor Pongracic / CROPIX

ZAGREB - Prosvjed branitelja u Savskoj 66 nije prijavljen pa bi mogao biti zabranjen, ali to policija neće učiniti, izjavio je na konferenciji za novinare ministar unutarnjih poslova Ranko Ostojić, javlja HRT .

Odluku argumentira presudom suda iz 2013. za Varšavsku ulicu, kojom je potvrđeno pravo na prosvjed i bez prijavljivanja.

- Zadaća je države da štiti pravo svakoga na prosvjed, pa čak i ako se s njim ne slaže, istaknuo je Ostojić.

Potpredsjednik Vlade Ranko Ostojić ocijenio je u utorak nepotrebnima poruke predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović koja je od premijera Zorana Milanovića zatražila ostavku, te je izrazio čuđenje što predsjednica nije zatražila da se sjednica vlade o gospodarskim pitanjima održi u nekom institutu u Bavarskoj.

Ostojić je to izjavio na konferenciji za novinare o obavljanju policijskih poslova, komentirajući novinarima prijedlog Grabar Kitarović koja je dan ranije poručila kako je ostavka premijera najkonkretniji prijedlog za izlazak Hrvatske iz krize.

Riječi koje smo čuli na inauguraciji su očito već zaboravljene, vrlo kratko nakon toga, kazao je Ostojić, dodavši kako predsjednica Republike ima pravo u okviru svojih ovlasti tražiti određene stvari.

No, potpredsjednik Vlade i ministar unutarnjih poslova smatra da su takve poruke nepotrebne ako se radi o interesu Hrvatske.

"Ujutro traženje ostavke, a nakon toga zahtjev za sjednicu Vlade o gospodarskim pitanjima. Čudim se jedino što nije zatražila da se ta sjednica održi u Bavarskoj u nekom institutu", rekao je Ostojić.

Izdvajamo