PRESUDA

Pravomoćna odluka suda: Lalovac nije zlostavljao suprugu

Lalovac je od početka slučaja tvrdio da su optužbe lažne i povukao se iz javnosti dok to i ne dokaže

Nakon državnog odvjetništva i suca istrage, i izvanraspravno vijeće zagrebačkoga Županijskoga suda nedavno je odbacilo prijavu protiv bivšega ministra financija Borisa Lalovca zbog navodnoga obiteljskoga nasilja.

Protiv rješenja izvanraspravnoga vijeća, međutim, ne postoji pravo žalbe što znači da je odluka da ne postoji osnovana sumnja da je Lalovac zlostavljao svoju bivšu suprugu pravomoćna te se protiv Lalovca zbog toga ne može pokrenuti kazneni postupak.

Audio snimka

Kao što je poznato, Lalovca je njegova bivša supruga Tončika Anastazija Lalovac u rujnu 2016. prijavila zbog zlostavljanja, da bi ga par mjeseci kasnije u kontroverznoj “Bujici” i javno optužila za zlostavljanje, rekavši kako ju je više puta tukao i to dok je bila teško bolesna. Također, kao dokaz svojih navoda, policiji i Državnome odvjetništvu predala je audio snimku na kojoj se čuje njihova svađa. Lalovac je pak demantirao optužbe rekavši, međutim, da se povlači iz bilo kakvoga javnoga djelovanja dok se postupak ne okonča.

- Navodi moje supruge izneseni u televizijskoj emisiji “Bujica” potpuna su neistina. Žao mi je da moja supruga smatra potrebnim naše obiteljske odnose rješavati na ovakav način, ali ja ne mogu, ne smijem i ne želim ulaziti u motive njezinih postupanja - naveo je Lalovac. Općinsko državno odvjetništvo odbacilo je njezinu prijavu zbog nedostatka dokaza, a Tončika Anastazija Lalovac odlučila je sama preuzeti progon protiv bivšega supruga, podnijevši zagrebačkome Županijskome sudu prijedlog da se Lalovca ispita kao osumnjičenika, a kako bi protiv njega mogla podignuti optužnicu.

Tvrdnje bez dokaza

Međutim, 18. siječnja ove godine zbog nedostatka dokaza koji bi potkrijepili osnovanu sumnju u Lalovčevu krivnju, i sudac istrage zagrebačkoga Županijskoga suda odbacio je i taj prijedlog za “stavljanje” Lalovca u status osumnjičenika, a na ovu odluku Tončika Anastazija Lalovac se žalila izvanraspravnome vijeću, no i oni su zaključili da osnovane sumnje za prijavljeno kazneno djelo nema.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
03. travanj 2024 12:00