EKSTREMNE ANOMALIJE

PRED NAMA JE VIKEND EKTREMNIH TEMPERATURA, PADAT ĆE POVIJESNI REKORDI! Ugledni meteorološki portal najavljuje vruću subotu na istoku Hrvatske

 
 CROPIX/Severe Weather Europe

Toplo vrijeme u kojem uživa Hrvatska produljit će se i za vikend, no iz Severe Weather Europe upozoravaju kako se radi o ekstremnim anomalijama.

Naime, njihova prognoza pokazuje kako će se u većini Hrvatske temperature u subotu penjati i do 25 stupnjeva, a u istočnom dijelu zemlje i do 28 stupnjeva! U istočnoj Hrvatskoj, sjevernoj Srbiji, na jugu Mađarske te na zapadu Rumunjske u popodnevnim satima mogli bi padati povijesni temperaturni rekordi, tvrdi portal.

Severe Weather Europe

To je čak 10 stupnjeva veća temperatura od prosječne za ovo doba godine, pa iz Severe Weather Europe poručuju kako je riječ o rekordnim temperaturama.

Severe Weather Europe

Državni hidrometeorološki zavod (DHMZ) pak najavljuje promjenljivo oblačno vrijeme uz sunčana razdoblja. U noći i ujutro uz više oblaka, uglavnom na zapadu zemlje mjestimice kiša.

Ujutro na kopnu magla i niski oblaci, koji se ponegdje mogu i dulje zadržati. Vjetar u unutrašnjosti većinom slab. Na Jadranu će slabo do umjereno jugo okrenuti na sjeverozapadnjak i buru, prema večeri na sjevernom dijelu i jaku, podno Velebita s olujnim udarima. Najniža jutarnja temperatura od 9 do 14, na Jadranu između 14 i 18. Najviša dnevna većinom od 20 do 25 °C, u gorju malo niža, poručuju iz DHMZ-a.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 18:33