PROGRAM MINISTARSTVA U KAMPANJI

PREDIZBORNO 'ZAŽELI' Nada Šikić daje još 30 milijuna kuna ženama koje pomažu starim ljudima

Kada smo uočili da to možemo financijski provesti, to smo i učinili, istaknula je ministrica rada Nada Šikić
Nada Šikić
 Damjan Tadic / HANZA MEDIA

HDZ-ova tehnička ministrica rada i mirovinskog sustava Nada Šikić odlučila je u predizborno vrijeme za još tri mjeseca produljiti program “Zaželi”, koji obuhvaća 2531 ženu zaposlenu privremeno na poslovima pomoći staračkim domaćinstvima, a svakoj od njih ministrica je u povodu toga poslala pismo u kojem ih obavještava o produljenju programa.

Mjesečne plaće žena iznose 3656 kuna bruto, a ukupno je riječ o još 30 milijuna kuna. Tu informaciju jučer je objavio T-portal, a ministrica Šikić na pitanje zašto je osobno poslala pismo svakoj od tih žena, odnosno kako odgovara na prozivke da koristi program Ministarstva u izbornoj kampanji, odgovorila je da su ih, kada su krenuli s programom, pitali što će biti nakon šest mjeseci sa ženama koje su konačno zaposlene.

- Već tada smo razmišljali kako nastaviti program. Mnogi ne znaju da je 2016. bila zadnja godina u kojoj moramo iskoristiti sredstva EU iz prošlog proračunskog razdoblja kako ona ne bi bila nepovratno izgubljena. Kako smo još od travnja govorili ženama da ćemo pokušati naći rješenje za produljenje, kada smo uočili da to i financijski možemo, to smo i učinili. Ići ćemo i korak dalje, dio žena uključit ćemo u programe osposobljavanja kako bi osigurale stalno mjesto na tržištu rada - rekla je Šikić. Na pitanje koliko košta ovo produljenje i koji su izvori financiranja, iz Ministarstva rada i mirovinskog sustava odgovaraju da trošak iznosi nešto više od 30 milijuna kuna te da se sufinancira iz Europskog socijalnog fonda.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 14:50