NIŠTA OD OPOZIVA

PREDRAG ŠTROMAR O KOLEGICI 'Drago mi je da Bandić nije uspio. Ministrica Divjak odlično radi svoj posao'

Predrag Štromar i Blaženka Divjak
 Marko Todorov / CROPIX

Potpredsjednik Vlade i ministar graditeljstva i prostornog uređenja Predrag Štromar rekao je u četvrtak kako mu je drago što je saborski klub Milana Bandića morao odustati od najavljenog prikupljanja potpisa za opoziv ministrice obrazovanja Blaženke Divjak te je poručio kako ta ministrica odlično radi svoj posao.

- Drago mi je da nije uspio zato jer mislim da ministrica Divjak odlično radi svoj posao. Uvela je reformu u škole i učionice, a od rujna reforma će biti u svim školama. Zato smo i ušli u ovu Vladu i dolaze rezultati - izjavio je Štromar uoči sjednice Vlade.

Upitan je li HNS-ov prijedlog povećanja plaća nastavnicima odgovor Bandiću i PR potez HNS-a, uzvratio je kako nastavnici zaslužuju veće plaće.

- Oni rade s djecom. Djeca su naša budućnost i moraju imati dobar odgoj i obrazovanje u institucijama i školama. Nastavnici zaslužuju veće plaće, a od 2014. nije bilo izmjena njihove plaće - naglasio je Štromar.

Dodao je kako se o povećanju plaća djelatnika u obrazovanju razgovaralo na užem kabinetu Vlade i sa sindikatima te da će za to osigurati financijska sredstva. Dodao je kako se razgovaralo i o povećanju plaća za zasposlenike koji rade u ustanovama za djecu s poteškoćama u razvoju te da će se izjednačiti koeficijenti s istim radnim mjestima u drugim ustanovama.

Novinare je zanimalo i kako će se HNS postaviti prema referendumskoj inicijativi "67 je previše" koja u četvrtak predaje prikupljene potpise u Saboru, a Štromar je odgovorio kako će o tome odlučiti Vlada i Sabor, no i ponovio je kako je za to da se referendum izbjegne i razgovara sa sindikatima.

- Moj prijedlog je da izbjegnemo referendum, da razgovaramo sa sindikatima, uvrstimo u izmjenu zakona njihove prijedloge, sačuvamo 100 milijuna kuna i izgradimo desetak modernih vrtića, škola ili stotinjak POS stanova - rekao je Štromar.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 04:51