REAKCIJA

PREDSJEDNICA GRABAR-KITAROVIĆ O 'AFERI SMS' I MILIJANU BRKIĆU 'Svatko je nevin dok mu se ne dokaže krivnja drugostupanjskom presudom'

Kolinda Grabar-Kitarović
 Ranko Suvar / CROPIX

Predsjednica Republike Kolinda Grabar-Kitarović izjavila je u utorak, komentirajući kaznenu prijavu protiv zamjenika predsjednika HDZ-a i potpredsjednika Sabora Milijana Brkića u "aferi SMS", da za sve građane i političare mora vrijediti načelo da je svatko nevin dok mu se ne dokaže krivnja.

"Nemam što komentirati, mogu jedino reći da kad je riječ o svim građanima Hrvatske, uključujući i političare, uvijek mora vrijediti načelo svatko je nevin dok mu se ne dokaže krivnja drugostupanjskom presudom", rekla je predsjednica koja je sudjelovala na svečanoj akademiji u povodu 20. godišnjice djelovanja inženjerskih komora.

Dodala je kako je taj slučaj trenutno u DORH-u, to je slučaj koji će trajati, a ona se kao predstavnica izvršne vlasti ne može miješati u rad pravosudne vlasti.

Grabar-Kitarović je također ponovno izrazila žalost zbog požara u pariškoj katedrali Notre Dame.

"Iznimno mi je žao, to je biser svjetske kulture, jedan je od simbola kršćanstva, i nadam se da će se što prije obnoviti", poručila je hrvatska predsjednica.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 21:41