VELIKA SVAĐA U SISKU

PREDSJEDNICA GRADSKOG VIJEĆA ŽESTOKO ODGOVORILA MOSTU 'Nisam mlada ni neiskusna, ovo je pravi razlog zašto nisam dopustila minutu šutnje za Praljka!'

 
 Facebook

SISAK – Potresi u sisačkom i županskom Mostu iza zadnje sjednice Gradskog vijeća Siska sve su žešći. Županijski povjerenik Mosta, inače županijski vijećnik i hrvatski branitelj zamjerio je predsjednici Gradskog vijeća Siska Ivani Krčelić, koja je u Gradsko vijeće izabrana na listi Mosta, jer nije prihvatila prijedlog kluba vijećnika HDZ-a da se prije početka sjednice vijeća, u petak, 1. prosinca, održi minuta šutnje za generala Slobodana Praljka.

– Do sada nije bila praksa da odajemo počast minutom šutnje braniteljima koji su počinili samoubojstvo, a takvih je na žalost jako puno.

Ne treba politizirati ovaj događaj iz haške sudnice. Tim je riječima predsjednica Gradskog vijeća Ivana Krčelić obrazložila odbijenicu HDZ-u. Zbog tog njezinog stava oporba je napustila sjednicu Vijeća, ali se ubrzo priopćenjem oglasio Milan Brigljević, županijski koordinator Mosta, koji je rekao kako „Most nezavisnih lista Sisačko-moslavačke županije smatra kako je i Gradsko vijeće grada Siska trebalo započeti sjednicu s minutom šutnje za sve poginule branitelje i generala Praljka, onako kako je to učinio i Hrvatski Sabor. Mladu predsjednicu Gradskog vijeća koja je zbog neiskustva i pod pritiskom međustranačkih odnosa u vijeću započela sjednicu bez minute šutnje, svakako ćemo upoznati s ulogom generala Praljka koji je bio zapovjednik obrane Sunje, te koji je u Oluji prilikom oslobađanja Dvora na Uni zataknuo ondje hrvatsku zastavu“.

Nije trebalo dugo čekati na odgovor Ivane Krčelić.

“S obzirom kako Most-ova Ivana Krčelić nije mlada i neiskusna, iako “plava”, obrazovana je žena od 39 godina (40 u siječnju) koja vrlo dobro zna što je mislila, i što, i na koji način rekla. Pošto MOST nezavisnih lista voli isticati kako je PLATFORMA koja okuplja ljude različitih svjetonazora, koji vole ovu zemlju i koji bez obzira na svoje vjerske i sociološke razlike žele pozitivne promjene u ovoj zemlji, te se zalažu da imaju svoje mišljenje, drznula sam se pomisliti kako na to imam pravo! Pojasnimo, ja sam kao neovisni kandidat izabrana s liste MOST-a nezavisnih lista na mjesto gradske vijećnice u Gradsko vijeće Grada Siska te ne bih htjela oštetiti “imidžu stranke”, jer to sam ostala i nakon izbora – NEOVISNA. Nadalje, bez konzultiranja (koje je provedeno u Hrvatskom saboru s predsjednicima klubova stranaka), a prije početka sjednice Gradskog vijeća, zatražena je minuta šutnje za generala Praljka i poginule hrvatske branitelje.

U tom momentu, bez konzultacija, a s obzirom na to kako sam ja legalist, za mene je Praljak bio “prije 2 dana osuđeni ratni zločinac” pred sudom koji je ova država, moja država, priznala potpisujući ustavni zakon o osnivanju istog i suradnji s njim, kojeg je ova država, moja država izručila tom istom sudu, sudu kojem je moja država dostavila sve moguće i “nemoguće” dokumente koje ima iz tog vremena, a minutu šutnje zatražili su oni koji su za ovaj tragičan i nadasve “hrabar čin jednog čovjeka” i odgovorni“, stoji u reagiranju Ivane Krčelić. Nastavlja kako voli ovu zemlju, kako voli svoj Sisak - Grad pobjeda, Grad kojeg su među prvima branili moj tata, moj djed, moj stric. Ne, nisu bili anemični kada je trebalo braniti svoju domovinu, nisu završavali “lažne fakultete” i nemaju debele račune u inozemstvu. „A kada budem trebala 'nastavnu jedinicu' o svome gradu i o onima koji su se za njega borili i obranili ga, vjerujte mi kako ću opet pitati moga oca, moga strica – ne i moga djeda jer na žalost umro je razočaran onime u što se pretvorila zemlja za koju se on borio, koju je čitav život sanjao i koju je on stvarao“, stoji u priopćenju Ivane Krčelić, predsjednice Gradskog vijeća Siska.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
11. travanj 2024 14:36