VATRENI PROTIV DOMAĆINA

PREDSJEDNICA IDE I NA ČETVRTFINALE U SOČI Kolinda Grabar-Kitarović prihvatila službeni poziv iz Rusije, sastat će se i s premijerom Medvedevim

 Boris Kovacev / CROPIX

Predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović namjerava otputovati na utakmicu Hrvatske i Rusije u Soči nakon što je primila i službeni poziv Ruske Federacije, a iako je bilo najavljeno da će na četvrtfinalu biti i premijer i ministri iz Banskih dvora još uvijek o tome nema potvrde.

- Predsjednica Republike odazvat će se na poziv Ruske Federacije, te će 7. srpnja pratiti Vatrene u Sočiju na četvrtfinalu, a tom će se prilikom sastati i s ruskim premijerom Dmitrijem Medvedevim, koji će također biti na utakmici, potvrđeno je iz Ureda predsjednice.

Vladimira Putina, bar po dosadašnjim informacijama koje dolaze iz Rusije, na toj utakmici neće biti.

Inače, u Sočiju je rezidencija ruskog predsjednika u kojoj on često boravi i prima visoke goste, među kojima je bila i hrvatska predsjednica. Prije utakmice s Danskom moglo se čuti u krugovima bliskim hrvatskom političkom vrhu da će predsjednica ići u svom privatnom aranžmanu baš na tu utakmicu, a da premijer i nekoliko ministara idu u Soči, ako se Hrvatska plasira dalje.

Premijer u petak putuje u Sofiju, a ako se odluči doći na utakmicu morao bi iz Bugarske letjeti za Soči. Jutarnjem je samo rečeno da kada je riječ o službenom protokolu da za sada nema najava da će Plenković otputovati u Soči.

Grabar-Kitarović i Medvedev razgovarali su u Moskvi u listopadu 2017. za vrijeme službenog posjeta hrvatske predsjednice Ruskoj Federaciji. Bio je to izuzetno uspješan vanjsko-politički put predsjednice koji je otvorio put boljim odnosima Hrvatske i Ruske Federacije, a Kolinda Grabar-Kitarović uživa izuzetni ugled kod vodećih ruskih političara.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
13. travanj 2024 21:45