NAKON ZAHTJEVA ZA SJEDNICOM

PREDSJEDNICA IZ ITALIJE 'Nisam dobila nikakav odgovor od Vlade, neću s premijerom razgovarati preko medija'

 Goran Mehkek / Davor Pongračić / Hanza Media

Hrvatska predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović je u službenom posjetu Italiji, gdje je komentirala najnoviji zahtjev premijeru Andreju Plenkoviću, u kojem je pozivala na sjednicu Vlade na temu demografije i blokiranih. U međuvremenu je Jutarnji list doznao da u Vladi nisu pozitivno odgovorili na taj zahtjev, među ostalim jer nisu dobili nikakve materijale kao podlogu za to, niti im je dostavila najavljene mjere za demografiju i za blokirane.

Grabar-Kitarović nakon toga u izjavi za medije kaže da nije dobila odgovor Vlade Andreja Plenkovića na svoj prijedlog za sazivanje sjednice Vlade.

- Nisam dobila odgovor. Načelno smo razgovarali. Dogovorili smo se da ćemo dalje razgovarati i očekujem odgovor - prenosi N1 izjavu predsjednice, koja dodaje kako taj prijedlog nije napad na Vladu Andreja Plenkovića jer se problem demografije razvija već dugo godina.

- Moja je namjera, bez obzira održi li se sjednica Vlada ili ne, predstaviti mjere koje sam napravila zajedno sa svojim savjetnicima. I nadam se da ćemo o njima nastaviti razgovarati i sa strankama oporbe i svim drugim dionicima u društvu. Ako ne napravimo snažnu strategiju, to će biti samo parcijalne mjere - kazala je Grabar Kitarović i kazala kako smo i od ove Vlade, što se tiče demografije, vidjeli samo parcijalne mjere.

- I od ove Vlade smo vidjeli samo parcijalne mjere, ne možemo samo razgovarati o dječjim doplatcima nego je to puno složenije - kazala je Grabar Kitarović.

- Sukladno Ustavu sam predložila sazivanje sjednice Vlade i predložila dnevni red. Bila bi to prilika i Vladi da predstavi što rade ministarstva po tom pitanju i da se o tom problemu počne sustavno razmišljati", kaže predsjednica te dodaje da je "dosta bilo govora".

Vrijeme je da prijeđemo s riječi na djela, kazala je. Nije htjela ni komentirati kakvu joj poruku šalje Vlada u slučaju da se sjednica ne održi.

- Neću ništa reći dok ne razgovaram s premijerom Plenkovićem. Ne možemo razgovarati preko medija i neću se spustiti na tu razinu jer je to neozbiljno - zaključila je.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. travanj 2024 11:16