PROSVJED

Predsjednica još nije odlučila tko će joj biti izaslanik u Vukovaru

Predsjednica je pokroviteljica Hvidrinih igara koje će se održati istodobno kad i prosvjedni skup
Ivan Penava
 Vlado Kos / CROPIX

Iako HDZ-ov gradonačelnik Vukovara Ivan Penava uporno ponavlja da prosvjed zbog neprocesuiranja ratnih zločina najavljen za 13. listopada nije udar na Andreja Plenkovića i Vladu, taj je događaj postao prvorazredni politički problem za premijera i predsjednika HDZ-a.

Medved u akciji

Vodstvo stranke shvatilo je najavu prosvjeda vrlo ozbiljno i zbog činjenice da se istovremeno, od 12. do 14. listopada, u Vukovaru u organizaciji Hvidre održavaju sportske igre invalida Domovinskog rata.

Zanimljivo, pokroviteljica Hvidrinih sportskih igara je predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović. Hoće li ona osobno biti u Vukovaru na dan prosvjeda 13. listopada ili će na sportske igre vojnih invalida poslati izaslanika, pitali smo jučer Ured predsjednice.

- Predsjednica Republike Kolinda Grabar-Kitarović prihvatila je pokroviteljstvo nad 24. svehrvatskim športskim natjecanjem invalida Domovinskog rata koje će se održati od 12. do 14. listopada u Vukovaru. Predsjednica je bila pokroviteljica i nad 23. svehrvatskim športskim natjecanjem invalida Domovinskog rata, koje su se prošle godine održavale u Makarskoj. Odluka o izaslaniku predsjednice Grabar-Kitarović na ovoj tradicionalnoj sportskoj manifestaciji nije još donijeta - poručili su nam s Pantovčaka.

U rješavanje politički iznimno osjetljivog pitanja za predsjednika HDZ-a uključio se i ministar branitelja Tomo Medved koji je dogovorio sastanak s predstavnicima braniteljskih udruga. Uvjeren je, kaže, da će s njima pronaći odgovarajuće rješenje.

Đakić bez komentara

Sastanak ministra Medveda s najjačim braniteljskim organizacijama, među ostalim, Hvidrom, održat će se, kako doznajemo, danas poslijepodne. Hvidru će na tom sastanku predstavljati čelnik te udruge i saborski zastupnik HDZ-a Josip Đakić, koji već danima ne želi komentirati najavu prosvjeda u Vukovaru.

- Hvidra će svoj stav o prosvjedu donijeti na sjednici Glavnog odbora. Bit ćemo pametniji nakon sutrašnjeg sastanka s ministrom Medvedom - rekao nam je jučer dopredsjednik Hvidre Ante Tandara.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. travanj 2024 06:59