ZADOVOLJNA JE DOGOVOROM

PREDSJEDNICA KOMENTIRALA NAGODBU U AGROKORU 'Iskreno vjerujem da je sada u konačnici prevladana kriza. Iz svega moramo naučiti lekciju'

 Davor Pongračić / CROPIX

Predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović komentirala je u utorak izglasanu nagodbu u Agrokoru koju je jednoglasno potvrdilo Privremeno vjerovničko vijeće.

- Nakon što je izglasana nagodba o Agrokoru želim izraziti svoje zadovoljstvo postignutim dogovorom Privremenog vjerovničkog vijeća. Drago mi je što su ovom nagodbom, kao i uostalom cijelim postupkom izvanredne uprave, spriječene moguće velike negativne posljedice na gospodarsku stabilnost Hrvatske, kazala je predsjednica, kako izvještava N1.

- Ali prije svega, pozdravljam dogovor koji će, vjerujem, osigurati likvidnost, održivost i stabilnost poslovanja, kako Agrokora, tako i svih povezanih dobavljača i vjerovnika, te sačuvati radna mjesta velikog broja hrvatskih ljudi., dodala je.

- Iskreno vjerujem kako je sada u konačnici prevladana kriza koja je u prošloj godini dobrano potresla naše gospodarstvo i društvo. Iz svega moramo naučiti lekciju kako je stabilnost države i gospodarstva moguće graditi isključivo na zdravim osnovama, na vladavini prava i u okviru tržišta zasnovanog na poduzetničkoj slobodi, ali i jasnim pravilima poslovanja - poručila je predsjednica.

Procijenjena vrijednost Agrokor Grupe iznosi 21,2 milijarde kuna ili 2,8 milijardi eura, a ukupni dugovi nastali prije 10. travnja 2017. iznose 43 milijarde kuna ili 5,8 milijardi eura, neslužbeno je Jutarnji doznao ranije. To je oko 15 milijardi kuna manje u odnosu na iznos od 58 milijardi kuna duga o kojem je dosad bila riječ, a radi se o tome da je nagodbom u startu otpisano oko 11 milijardi kuna međusobnih potraživanja unutar Agrokor Grupe, a u ukupnu svotu “starog duga” nije ušlo ni četiri milijarde kuna novog dijela roll up kredita.

Više o tome čitajte OVDJE.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 17:53