PORUKA S PANTOVČAKA

PREDSJEDNICA O PRIJETNJAMA PUPOVCU 'Osuđujem svaki govor mržnje, od policije tražim da istraži tko i zašto stoji iza posljednjih incidenata'

Milorad Pupovac i Kolinda Grabar Kitarović (arhiva)
 Tomislav Krišto / CROPIX

Nakon što su se na ulazu u Donje Ceranje, rodno selo predsjednika Samostalne demokratske srpske stranke (SDSS) i saborskog zastupnika srpske nacionalne manjine Milorada Pupovca pojavile uvrede i prijeteće poruke, taj su incident u utorak komentirali iz Ureda predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović.

- Osuđujem svaki govor mržnje, a od policije tražim da istraži i utvrdi tko i zašto stoji iza posljednjih incidenata, stav je predsjednice Republike o ovome pitanju.

Kao što smo izvijestili, u Pupovčevom rodnom mjestu u zadarskom zaleđu preko ploče s nazivom sela ispisan je grafit „Ubi Srbina“ s ušatim U. U blizini je zalijepljen uvredljiv plakat na kojem stoji Pupovčeva fotografija i tekst u kojem se saborskog zastupnika SDSS-a proziva za teror i naziva velikosrpskim luđakom.

- Teror velikosrpskoga luđaka nad cijelom Hrvatskom, posljedica je bolesne Plenkovićeve politike istjerivanja ekstremizma, klerofašizma i nacionalizma iz HDZ-a i Hrvatske - stoji na plakatu.

Fotografije je na svojim Facebook stranicama u ponedjeljak objavila Samostalna srpska demokratska stranka.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 18:31