SLUŽBENI POSJET

PREDSJEDNICA OBAVIJESTILA POVJERENSTVO O PUTU U SAD 'Posjetit ću i kćer na Harvardu, a trošak za te dane ću sama platiti'

    AUTOR:
    • Jutarnji.hr

  • OBJAVLJENO:
  • 17.09.2019. u 10:08

Sibenik, 040919.
Na tvrdjavi Barone odrzao se trilateralni sastanak predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar Kitarovic s predsjednikom Republike Slovenije Borisom Pahor i predsjednikom Republike Austrije Alexanderom Van der Bellen.
Na fotografiji: Kolinda Grabar Kitarovic.
Foto: Nikolina Vukovic Stipanicev / CROPIX
Nikolina Vukovic Stipanicev / CROPIX

Kolinda Grabar Kitarović

Predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović u četvrtak putuje u SAD na Generalnu skupštinu UN-a, a Povjerenstvu za odlučivanje o sukobu interesa priopćila je da će tijekom puta u SAD posjetiti i svoju kćer koja studira na Harvardu, javlja N1. Predsjednica je Povjerenstvu priopćila da će sve troškove prijevoza, smještaja i ostalog tijekom privatnog boravka u SAD-u sama podmiriti, a za dane kada će posjetiti kćer neće joj se isplatiti ni dnevnica.

'...želim Vas izvijestiti da ću boraviti u Sjedinjenim Američkim Državama u razdoblju od 19. do 28. rujna 2019. godine. Službeni dio posjeta Sjedinjenim Američkim Državama završava 26. rujna 2019. te ću 26. i 27. rujna 2019. u Sjedinjenim Američkim Državama boraviti privatno.

Sve troškove prijevoza i smještaja, kao i sve ostale troškove u vrijeme privatnog boravka osobno ću podmiriti.

Dakle, trošak boravka nastao u tom razdoblju (dana 26. i 27. rujna 2019.) neće teretiti sredstva Državnog proračuna Republike Hrvatske, niti će mi se isplatiti dnevnica za te dane', stoji u obavijesti koju je Grabar-Kitarović dostavila Povjerenstvu za odlučivanje o sukobu interesa.

Iz Povjerenstva su pak poručili da je njezin postupak primjer dobre prakse i postupanja u skladu s načelima obnašanja javnih dužnosti, javlja N1.

Više na Jutarnjem...


Izdvajamo