SPORNI POKLIČ

PREDSJEDNICA PROGOVORILA O 'ZA DOM SPREMNI' NA THOMPSONOVOM KONCERTU 'Mislim da na to pitanje najbolje može odgovoriti ministar branitelja...'

Kolinda Grabar Kitarović
 Tom Dubravec / HANZA MEDIA

Predsjednica Kolinda Grabar Kitarović jutros je bila u Glini na obilježavaju 22. obljetnice pobjede Oružanih snaga RH. Na današnji dan 21. kordunski korpus tzv. RSK potpisao je predaju čime je zapravo okončana operacija Oluja.

- Na današnji dan prije 22 godine zaokružili smo vojne operacije koje su dale biljeg i utvrdile hrvatsku samostalnost i neovisnost. Hvala svima koji su sudjelovali u operaciji - rekla je predsjednica za N1 koja je nakon toga bila upitana za Thompsonov koncert u Slunju koji je započeo s 'Za dom spremni'. Na pitanje treba li pjevač biti kažnjen bog uzvika, predsjednica je rekla da misli da ministar branitelja Tomo Medved može dati najbolji odgovor.

- Što se mene osobno tiče, mislim da se politika ne treba miješati u glazbu, a kad je riječ o bilo kakvoj krivičnoj odgovornosti, o tome pravosuđe treba reći svoju riječ. Na pravosudnim organima je da ustale praksu, koja mora biti utemeljena na zakonodavstvu i pozitivnim propisima Republike Hrvatske - rekla je Grabar Kitarović.

Na kraju je predsjednica progovorila o današnjoj situaciji u Hrvatskoj, te kako vidu njezinu budućnost.

- Ono što me posebno zabrinjava i što uvijek ističem jest odlazak mladih, ali vjerujem da ćemo u godinama koje su pred nama, ja i hrvatska Vlada i svi koji obnašamo javne dužnosti, ćemo učiniti sve kako bismo prije svega poboljšali, unaprijedili društvenu klimu, gospodarstvo, investicije, kako bi nam mladi ostajali ovdje, ali i kako bismo se pobrinuli za dostojanstven život svakog radnog čovjeka, svakog umirovljenika, svakog branitelja i svakog državljanina Republike Hrvatske. Ja vjerujem da će novi Zakon o hrvatskim braniteljima riješiti mnoga goruća pitanja koja su se osjećala u braniteljskoj populaciji. Ja sam često među njima i čujem mnoge životne priče koje su doista tragične. Postoji puno nepravdi koje treba ispraviti, neke od njih su pojedinačne, individualne, ne mogu se svesti pod stavke zakona, ali vjerujem da će se novim zakonom općenito unaprijediti položaj branitelja i njihovih obitelji - rekla je predsjednica, prenosi N1.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 06:40