ODLAZI S PANTOVČAKA

PREDSJEDNICA RAZRIJEŠILA ŠEKSA! 'Zagovarao sam da se mog bivšeg savjetnika pomiluje, a ona je smatrala da to nije u redu...'

Šeksov bivši savjetnik je pomilovan, a 2012. godine je bio uhićen zbog zlouporabe droge i oružja
 EPH

Predsjednica Republike Kolinda Grabar Kitarović razriješila je u srijedu dužnosti posebnog savjetnika za ustavno-pravna pitanja Vladimira Šeksa, doznaje se u Uredu predsjednice.

Službenog obrazloženja za ovaj potez predsjednica nije navela, ali sam Šeks je u izjavi za Jutarnji list potvrdio da je povezan s odlukom Komisije za pomilovanja da se njegovu negdašnjem savjetniku Vanji Goldbergeru oprosti osam mjeseci zatvora.

- Dao sam ostavku zbog Vanje Goldbergera jer osjećam moralnu odgovornost. Bio je prijatelj mog sina, a prije desetak godina bio je savjetnik za medije u Saboru. Zagovarao sam da ga se pomiluje, a predsjednica je smatrala da to nije u redu s obzirom na moj poseban odnos s njim. Ja to uvažavam i podnio sam ostavku – kazao nam je Vladimir Šeks koji je u Uredu predsjednice radio volonterski.

Goldberger je uhićen 2012. godine zbog zloporabe opojnih droga i posjedovanja oružja.

Zatečen je sa 150 stabljika indijske konoplje, pola kg “trave”, nešto više od 200 grama kokaina i 200-tinjak tableta ecstasyja, zbog čega je, kao i zbog posjedovanja kalašnjikova, osuđen na dvije i pol godine zatvora.

Šeks je posebnim predsjedničinim savjetnikom imenovan krajem travnja prošle godine.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 01:17