REFORMA SE MORA NASTAVITI

Predsjednica s učenicima iz MIOC-a koji su pobjedili na informatičkom natjecanju

 Ured predsjednice Republike Hrvatske

Predsjednica Republike Kolinda Grabar-Kitarović i učenici zagrebačke XV. gimnazije koji su na međunarodnom informatičkom natjecanju srednjih škola održanom u Sjedinjenim Američkim Državama osvojili prva i druga mjesta, na današnjem su susretu zaključili da se mora nastaviti s reformom obrazovanja i složili se da treba slijediti svjetske trendove, posebno prirodoslovlju, matematici i informatici.

Predsjednica Republike Kolinda Grabar-Kitarović susrela se s učenicima zagrebačke XV. gimnazije koji su na nedavno održanom međunarodnom informatičkom natjecanju srednjih škola ACSL All-Star 2016 u Sjedinjenim Američkim Državama osvojili prva i druga mjesta, priopćeno je u petak iz Ureda predsjednice.

Predsjednica i učenici složili su se kako je potrebno slijediti svjetske trendove u obrazovanju, a posebno je stavljen naglasak na prirodoslovlje, matematiku i informatiku tzv. STEM područja.

Učenici su upoznali Predsjednicu s detaljima samog natjecanja, pripremama za natjecanje te značenjem tog uspjeha u njihovom daljnjem životu. Složili su se kako je obrazovanje davno izašlo iz okvira učionice te kako učenici kroz natjecanja, susrete s drugim učenicima te izvannastavne aktivnosti mogu steći dovoljno znanja te postati konkurentnim i u međunarodnim okvirima.

Predsjednica je naglasila kako je cilj da svi učenici imaju jednake mogućnosti obrazovanja, odnosno kako je potrebno stvoriti okvire koji će takvu priliku pružiti svoj hrvatskoj djeci.

Zaključili su kako se mora nastaviti s cjelovitom kurikularnom reformom jer ona je preduvjet za što više ovakvih uspjeha u budućnosti, navodi se u priopćenju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 04:35