VRHOVNA ZAPOVJEDNICA

PREDSJEDNICA SAZVALA SJEDNICU VIJEĆA ZA OBRANU NAKON KOLAPSA POSLA S IZRAELCIMA 'Nadamo se da će se proces obnove zrakoplovstva nastaviti'

Vodnjan, 161118. Otvoreni tradicionalni 14. Dani maslinovog ulja u Vodnjanu na kojemu izlazu najpoznatiji maslinari Istre, a koje je posjetila predsjednica RH Kolinda Grabar Kitarovic.
Foto: Danijel Bartolic / CROPIX
Danijel Bartolić / CROPIX

 

Nakon što su je ministar obrane Damir Krstičević i načelnik Glavnog stožera general Mirko Šundov izvijestili o jučerašnjem sastanku s predstavnicima države Izrael na kojem su obaviješteni o nemogućnosti isporuke zrakoplova F16 Barak, prema specifikacijama iz ponude, predsjednica Kolinda Grabar Kitarović je za ponedjeljak, 14. siječnja 2019. godine sazvala sjednicu Vijeća za obranu s ciljem predstavljanja izvješća o postupku nabavke borbenih zrakoplova, objavljeno je iz Ureda predsjednice.

Predsjednica je od načelnika Glavnog stožera zatražila da na sjednici podnese detaljno izvješće o trenutačnom stanju borbenog zrakoplovstva.

'Obzirom na politički konsenzus o zadržavanju sposobnosti borbenog zrakoplovstva, Predsjednica Republike izražava nadu da će se proces obnove borbenog zrakoplovstva nastaviti s ciljem čim bržeg iznalaženja rješenja. Na nastavak procesa modernizacije Republiku Hrvatsku obvezuju stanje i perspektive borbene tehnike Hrvatskog ratnog zrakoplovstva, a žurnost u postupanju uvjetovana je  neopravdanim višegodišnjim odgađanjem odluke o budućnosti borbenog zrakoplovstva i trenutnim stanjem nakon remonta iz 2013. godine', priopćeno je iz Ureda.


Besplatno se prijavite na portala Jutarnji.hr

Izdvajamo