SLUŽBENI POSJET

PREDSJEDNICA STIGLA U SAD U Clevelandu će se družiti s Hrvatima, a posjetit će i kliniku na čijem je čelu Zagrepčanin

    AUTOR:
    • Jutarnji.hr

  • OBJAVLJENO:
  • 20.09.2019. u 08:33

Udbina, 130919.
U vojarni Josip Jovic u Udbini odrzalo se otvorenje novog Sredista za razvoj vodja Marko Babic, modernih Sepurina za danasnje izazove Hrvatske vojske. Svecanosti u Udbini nazocili su predsjednica i vrhovna zapovjednica Oruzanih snaga RH Kolinda Grabar-Kitarovic, potpredsjednik Vlade i ministar obrane Damir Krsticevic, nacelnik Glavnog stozera OS RH general zbora Mirko Sundov, posebni savjetnik ministra obrane umirovljeni general-pukovnik Ante Gotovina i drugi.
Na fotografiji: Kolinda Grabar Kitarovic.
Foto: Robert Fajt / CROPIX
Robert Fajt / CROPIX

 

Predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović stigla je u Sjedinjene Američke Države, gdje će do 26. rujna boraviti službeno, a nakon toga će dva dana o privatnom trošku provesti sa kćeri koja studira na Harvardu.

HRT javlja da je predsjednica svoj posjet SAD-u započela u Clevelandu u saveznoj državi Ohio. Tamo se održava četvrta godišnja konferencija Udruženja hrvatsko-američkih stručnjaka. Na konferenciji će više od 400 poduzetnika, znanstvenika, liječnika, diplomata, odvjetnika i studenata razmjenjivati ideje radi uspostave poslovne suradnje.

U Clevelandu inače živi četvrta po veličini hrvatskih zajednica u Americi. Predsjednica će njih posjetiti, a obići će i kliniku Cleveland, jednu od najboljih američkih bolnica, kojoj je na čelu dr. Tomislav Mihaljević. Večeras će Grabar-Kitarović na gala večeri i dodjeli godišnjih nagrada ACAP-a održati govor, dodaje HRT.

Više na Jutarnjem...


Izdvajamo