ŠTO RADE KANDIDATI

PREDSJEDNICA SUTRA NA VELESAJMU PREDSTAVLJA SVOJ IZBORNI PROGRAM Očekuje se i do 1500 ljudi, doznajemo koje su ključne točke programa Grabar-Kitarović

 
Kolinda Grabar Kitarović
 Marko Todorov / CROPIX

Kolinda Grabar-Kitarović danas bi, 11. 11. u 11 sati, u Kongresnoj dvorani Zagrebačkog velesajma trebala predstaviti svoj izborni program. Datum je znakovit jer je točno na taj datum prije pet godina Grabar-Kitarović predstavila svoj program i kad je išla u prvu utrku za Pantovčak, samo što se skup tada održao u zagrebačkom hotelu Westin.

U njezinu stožeru kažu kako će na predstavljanju programa biti između 1000 i 1500 ljudi, a očekuje se dolazak državnih i stranačkih dužnosnika, kao i dolazak brojnih poduzetnika, sportaša, umjetnika te drugih uglednika iz javnog života. Cijeli događaj, koji će voditi Oliver Mlakar, trebao bi trajati oko sat vremena, a tijekom predstavljanja programa planirano je i nekoliko glazbenih brojeva. U stožeru Grabar-Kitarović kažu kako je ona sama pisala izborni program, uz suradnju svojih savjetnika te stručnjaka iz pojedinih područja.

- Izborni program se sastoji od sedam točaka koje određuju izazove s kojima se Hrvatska susreće danas i one koji tek dolaze - rekli su u njezinu stožeru. Dodali su da je program potpuno okrenut budućnosti te da je antipopulistički u sadržaju. Kažu kako će težište biti na podizanju blagostanja obitelji, ali i na sigurnosti cijelog društva, na razvoju demokracije, podizanju demokratskih normi i funkcioniranju institucija. Suradnici Grabar-Kitarović navode kako će se program temeljiti na dosadašnjiim rezultatima njezina mandata te kako je pokrenula Inicijativu triju mora, podigla temu demografije, održala više od 60 gospodarskih foruma i sastanaka Gospodarskog vijeća, obišla cijelu Hrvatsku izmještanjem svog ureda...

U njezinu stožeru danas nisu željeli otkriti slogan s kojim će Grabar-Kitarović krenuti u kampanju, ali su rekli da će se slogan temeljiti na optimizmu, vjeri i nadi u budućnost.

Zanimljivo je da je njezin protukandidat Miroslav Škoro za danas u 11 sati i 11 minuta, aludirajući time na termin kad je Grabar-Kitarović prije pet godina predstavila izborni program, zakazao feštu u povodu Martinja. U pozivnici stoji kako Vina Škoro u povodu Martinja pozivaju na dobro vino i domaće delicije. Škoro je na svom Facebooku objavio da zbog Martinja prekida kampanju na 24 sata.

“Osim što sam pjevač zabavnih i lakih nota, ja sam vinar i vinogradar te silno poštujem našu tradiciju, a naša tradicija je da se na Martinje nitko ne bavi ozbiljnom politikom. Neće me biti 24 sata i nemojte me ništa pitati o politici. Vidimo se, ako Bog da, u utorak ujutro, tko preživi”, poručio je Škoro. U pozivu na promociju vina Škoro uzvanicima obećaje veselu ceremoniju te “neskromnu ponudu tradicionalnih gastronomskih delicija”.

Bit će i popratni kulturno-umjetnički program koji neće izvoditi Škoro, već članovi Martinjskog vinskog zbora.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 14:30