OTVOREN PRIVREMENI URED

PREDSJEDNICA U BJELOVARU 'Porezna uprava ne smije gušiti poduzetnike drakonskim kaznama. Ako je problem u zakonskim okvirima - mijenjajmo ih!'

 Robert Fajt / CROPIX

Predsjednica Republike Kolinda Grabar-Kitarović otvorila je danas u Bjelovaru Privremeni ured u zgradi Bjelovarsko-bilogorske županije.

U svom govoru na otvaranju ureda predsjednica se osvrnula na nepotrebnu presiju poreznika zbog beznačajnih grešaka.

- Bjelovar je primjer kako se može voditi ambiciozna proaktivna politika, ne čekajući državne mjere. No, državne mjere ne smiju i nadam se neće izostati, jer krajnji je čas da se odmaknemo od deklarativnoga stava o zapošljavanju, nego se okrenemo i provođenju toga i učinimo nešto po tom pitanju. Porezna uprava ne smije gušiti poduzetnike drakonskim kaznama, jer se time ljude obeshrabruje i stvara antipoduzetnička klima. Ako je problem u zakonskim okvirima - mijenjajmo ih. Pravila treba mijenjati ako nisu dobra, a ne gušiti i obeshrabrivati poduzetnike - rekla je predsjednica, aludirajući na nedavni slučaj u kojem je porezna uprava kaznila poduzetnika zbog krivo napisanog slova.

Nakon otvaranja ureda predsjednica će održati radne sastanke s predstavnicima županije, saborskim zastupnicima te gradonačelnicima i načelnicima, kao i s biskupom Vjekoslavom Huzjakom te predstavnicima nacionalnih manjina.

U 12 sati predsjednica Republike posjetit će Veleučilište u Bjelovaru, a u 15,35 sati s predstavnicima udruga hrvatskih branitelja položit će vijence u središnjemu gradskom parku.

U IV. osnovnoj školi u Bjelovaru predsjednica će sudjelovati u nastavku programa "Hrvatska čita", a obići će i izlagače na "Adventu u Bjelovaru".

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 16:34