UGLEDNO DRUŠTVO

PREDSJEDNICI NJEMAČKE, INDIJE I LATVIJE DOLAZE U HRVATSKU Ovo je prvi put da predsjednik druge najmnogoljudnije države svijeta stiže u Lijepu našu

Predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović
 Davor Pongracic / CROPIX

U ožujku u Hrvatsku dolaze u posjet čak trojica predsjednika, Frank-Walter Steinmeier predsjednik Njemačke, Ram Nath Kovind, predsjednik Indije i Raimonds Vejonis, predsjednik Latvije.

To je ujedno i prvi put da indijski predsjednik dolazi u posjet Zagrebu, a priprema se i gospodarski forum na kojem će se razgovarati o suradnji dvije zemlje. Kada je riječ o dolasku predsjednika Steinmeiera na Pantovčaku će se razgovarati o stanju i regiji, ali i skorom hrvatskom predsjedanju Europskom unijom.

Predsjednica Grabar-Kitarović imat će intenzivne vanjsko-političke aktivnosti cijeli mjesec, pa već u četvrtak putuje u Bruxelles gdje će u Europskom parlamentu održati govor u povodu međunarodnog dana žena o ženama u politici. Sastat će se i s čelnicima EU, Jean-Claude Junckerom i Donaldom Tuskom.

Nakon Bruxellesa predsjednica putuje u New York gdje će u Ujedinjenim narodima održati govor u kojem će također govoriti o pravima žena. Za vrijeme boravka u New Yorku Grabar-Kitarović imat će i niz bilateralnih susreta.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 06:25