ROBERT KOPAL

PREDSJEDNIK HDZ-ovog ODBORA ZA INFORMIRANJE O SPORNOJ IZJAVI 'To je bio pogrešan izričaj u pogrešno vrijeme na pogrešnom mjestu'

 Tomislav Kristo / CROPIX

Nakon što je Jutarnji list jučer pisao o tome kako HDZ-ovci o svojoj stranci ubuduće neće smjeti iznositi informacije, čak ni na sudu, ukoliko za to ne dobiju pismeno odobrenje stranačkih tijela, o svemu se oglasio predsjednik HDZ-ovog Odbora za informiranje, informatizaciju, medije i digitalno društvo Robert Kopal.

Podsjetimo, naziv dokumenta koji je ovih dana iz središnjice HDZ-a poslan na potpis članovima stranke je Izjava o povjerljivosti (GDPR), a u njemu se od članova traži da potpišu da će se “prema svakoj informaciji primljenoj tijekom obavljanja stranačkih aktivnosti i dužnosti odnositi kao povjerljivoj i takve informacije neće otkrivati neovlaštenim osobama, osim u skladu s ovom izjavom, Statutom HDZ-a ili u skladu s relevantnim zakonskim propisima”.

Izjava je povučena, a radi se na tekstu nove, rekao je Robert Kopal za N1.

'Ta izjava se smatra ništavnom i ništetnom, danas će ići obavijest da članstvo nema obveze ni po jednoj rečenici te izjave.'

Na pitanje zbog čega je ta izjava uopće poslana članovima stranke, Kopal kaže da se radi o internoj nekoordinaciji, a problem će se interno i riješiti. Novinari su ga upitali i kako to da nitko iz vrha stranke nije pročitao izjavu prije njezina slanja.

'Ako bi vodstvo stranke moralo pročitati svaki papir...".

Od tvrtke s kojom HDZ ima ugovor, a koja je sastavila izjavu, već su zatražili njezine preinake, a Kopal ističe da je moguć i prekid ugovora s njima. Dodao je i kako nitko iz HDZ-a nije sudjelovao u pisanju te izjave.

'Naprosto su primijenili korporativna pravila na demokratske uzuse, to će odmah biti promijenjeno. Sigurno ne postoji rečenica da je netko iznad zakona, HDZ se ograđuje od takvog izričaja. Naravno da su dobivali naputke od nas, ali da im ja kažem kako treba izgledati ta izjava... Razlog zašto su unajmljeni je taj što smo željeli stručnjake. Inače bismo mi bili stručnjaci za sve. Još jednom izražavam veliko žaljenje što se to dogodilo. Ovo je sigurno bio pogrešan izričaj u pogrešno vrijeme na pogrešnom mjestu', kaže Kopal za N1.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 00:16