TUŽBA ZBOG KLEVETE

Predsjednik udruge Pravo na grad: Horvatinčić mi se želi osvetiti

 Damjan Tadić/CROPIX

- Nisam kriv. Nisam nastupio kao pojedinac nego sam nastupao u ime udruge Pravo na grad. Cilj te tužbe je zastrašivanje javnosti. Duboko sam uvjeren da mi se Horvatinčić želi osvetiti i provesti odmazdu nada mnom kao jednim od voditelja legitimne građanske aktivnosti koja se suprotstavila sprezi politike i dotičnog investitora - objašnjavao je jučer sucu Općinskog kaznenog suda Nenadu Lukiću aktivist Teodor Celakoski uz udruge Pravo na grad.

Posudba od krim-miljea

Njega je zbog klevete tužio Tomislav Horvatinčić jer je na konferenciji za novinare u listopadu 2010. naveo da je novac za gradnju trgovačkog centra Cvjetni poduzetnik posudio od zagrebačkog krim-miljea.

Među ostalim, Celakoski je novinarima iznio da je Hoto grupa, kako bi od Hypo banke dobila kredit u iznosu od 55 milijuna eura potreban za projekt Cvjetni, morala prvo osigurati 15 milijuna eura. Budući da nisu imali toliko novca, Horvatinčić je svojoj tvrtki posudio vlasititi novac.

- U više navrata Horvatinčić je blatio i vrijeđao nas i građane koji su prosvjedovali. Tužbom se pokušava opravdati mogući poslovni neuspjeh projekta Cvjetni - rekao je Celakoski u svojoj obrani.

Odnos s bankama

Naime, Horvatinčić je u svojoj tužbi naveo da je zbog tvrdnji iznesenih na konferenciji doveden u situaciju da ga se prikazuje kao osobu koja radi protuzakonito. Zbog svega toga mu je, stoji u tužbi, ugrožen poslovni odnos s bankama, ali i potencijanim kupcima stanova i poslovnih prostora.

Horvatinčić tvrdi da nema veze s krim-miljeom i da uopće ne zna tko su njegovi pripadnici.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 18:47