ROSSANDA NA ODLASKU

PREDSJEDNIK UPRAVE ULJANIKA DAO MANDAT NA RASPOLAGANJE 'Protiv mene se vodi hajka koja je postala sredstvo da se otkloni pažnja s bitnih problema'

Gianni Rossanda
 Matija Djanjesic / CROPIX

Predsjednik Uprave Uljanika Gianni Rossanda dao je u ponedjeljak svoj mandat na raspolaganje i o njegovoj sudbini odlučivat će Nadzorni odbor. Kao razlog Rossanda je putem priopćenja naveo da ne želi napraviti ništa što nije podržano od dioničara, ali i onih koji pozivaju na njegovu ostavku.

Također, spomenuo je da se protiv njega osobno vodi hajka koja je postala je sredstvo da se otkloni pažnja sa bitnih problema.

Priopćenje Giannija Rossande prenosimo u cijelosti.

Sa sutrašnjim danom, 28.8., dajem svoj mandat predsjednika Uprave Uljanika d.d. na raspolaganje Nadzornom odboru društva.

Iako sam u proteklim tjednima iz odgovornosti prema Uljaniku u kojem radim od studentskih dana, javno najavio svoje povlačenje istog trenutka kad se izabere novi NO i nova Uprava, nisam želio blokirati funkcioniranje ovog staloženog sustava od kojeg svi radnici s pravom očekuju rješenje aktualnog problema ali i dugoročno rješenje pitanja brodogradnje.

Proteklih godina, mjeseci i tjedana, danonoćno sam radio i surađivao sa svim ministarstvima, sindikatima, brodovlasnicima i poslovnim partnerima te posebno na pripremi programa restrukturiranja, hajka na mene osobno postala je sredstvo da se otkloni pažnja sa bitnih problema brodogradnje u Puli i Rijeci.

Svoj mandat stavljam na raspolaganje, jer od sutra ne želim ni jednom svojom odlukom učiniti ništa što nije podržano od dioničara ili onih koji javno pozivaju na moju ostavku.

Isključivo radi radnika Uljanika, kojima je prema izjavama sindikata obećano rješenje za dvije plaće, stojim na raspolaganju za sve nužne tehničke radnje bez kojih sukladno Statutu Društva nije moguće realizirati to najvažnije pitanje za sve radnike.

Naglašavam, od sutra (danas) bez obzira na navedeno, svoj mandat predsjednika uprave dajem na raspolaganje NO-u Uljanika.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 15:07