RAZGOVOR O ODNOSU DVIJU ZEMALJA

Predsjednik Vlade primio člana Predsjedništva BiH Dragana Čovića

 Damjan Tadić / CROPIX

Predsjednik Vlade Andrej Plenković razgovarao je u utorak u Banskim dvorima s članom Predsjedništva Bosne i Hercegovine Dragana Čovića o odnosima dviju zemalja, ravnopravnosti Hrvata u BiH te o suradnji u suzbijanju ilegalnih migracija, priopćio je Vladin ured za odnose s javnošću.

Hrvatski premijer je iskazao punu potporu Hrvatske europskoj perspektivi Bosne i Hercegovine, kao i ravnopravnosti hrvatskog naroda. Plenković i Čović su u razgovoru ocijenili važnim da se izborni zakon donese u duhu odluke Ustavnog suda kako bi se osiguralo legitimno i pravedno predstavljanje svih triju konstitutivnih naroda Bosne i Hercegovine na svim političkim i administrativnim razinama vlasti.

Bilo je također riječi i o suradnji Hrvatske i Bosne i Hercegovine u pitanju suzbijanja ilegalnih migracija, stoji u priopćenju.

Predsjednik Vlade čestitao je tom prigodom Čoviću na počasnom doktoratu, koji mu je dodijelilo Sveučilište u Zagrebu.

"To je lijepo priznanje za njegov ukupan akademski rad i angažman kao profesora i političara te poruka Sveučilišta u Zagrebu ne samo njemu već i Hrvatima u Bosni i Hercegovini", rekao je Plenković, navodi se u priopćenju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 03:10