KOMENTAR HAJDAŠ DONČIĆA

PREDSJEDNIŠTVO SDP-a O AGROKORU 'Taj problem je postao i hrvatski problem, Vlada mora intervenirati zbog radnika i dobavljača. Todorić nas ne zanima'

 Boris Kovačev / HANZA MEDIA

Predsjedništvo SDP-a u srijedu navečer raspravljalo je o situaciji u Agrokoru nakon velikog pada njegovih dionica na Zagrebačkoj burzi, a član Predsjedništva Siniša Hajdaš Dončić novinarima je rekao kako SDP traži da se Vlada aktivno uključi i zaštiti, ne samo radnike zaposlene u Agrokoru, već i dobavljače.

"Stav je SDP-a da je problem Agrokora postao hrvatski problem jer direktno zapošljava oko 2 posto ukupne radne snage u Hrvatskoj, a indirektno, s dobavljačima, 5 ili 6 posto. On izravno utječe na 2 do 3 posto BDP-a. Tražimo da Vlada posebnu pozornost posveti onim dobavljačima koji se ne mogu snaći i koje će bolan proces restruktuiriranja po našoj analizi najviše udariti", rekao je Hajdaš Dončić novinarima u stanci sjednice Predsjedništva.

U SDP-u smatraju da bi Vlada trebala intervenirati vezano uz radnike Agrokora, dobavljače i poljoprivrednike, no pitanje vlasništva i obitelji Todorić ih ne zanima jer se, istaknuo je Hajdaš Dončić, "bogati uvijek za sebe sami pobrinu".

Iako se očekivao i dogovor o lokalnim izborima u Zagrebu, o tome, po riječima Hajdaša Dončića, nije bilo riječi, tako da se, ni dva mjeseca do lokalnih izbora, još uvijek službeno ne zna koga će ta stranka podržati kao kandidata za gradonačelnika glavnoga grada.

Hajdaš Dončić nije htio komentirati neslužbene informacije da su razgovori između SDP-a i HNS-a vezano za lokalne izbore u Zagrebu pri kraju i da bi najkasnije do ponedjeljka te dvije stranke trebale objaviti da zajednički u Zagrebu idu na "rušenje" gradonačelnika Milana Bandića.

"Na Predsjedništvu isljučivo razgovaramo o cijeloj Hrvatskoj, ne ulazeći detaljno u pojedine gradove, općine ili županije", odgovorio je Hajdaš Dončić na pitanje o kandidatu za zagrebačkog gradonačelnika te istaknuo da će odluku o tome donositi gradska organizacija stranke.

Naglasio je i da je SDP-u cilj "rušenje" Milana Bandića, ali i dodao da oni to mogu ostvariti i s HNS-ovom Ankom Mrak Taritaš, ali možda i s nekim drugim kandidatom ili kandidatkinjom, ne preciziravši na koga misli.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 02:47