NOVI KRUG

PREGOVORI O PLAĆAMA U ZDRAVSTVU NASTAVLJAJU SE U PETAK Sindikati: 'Tada ćemo doznati što nam Vlada može ponuditi'

    AUTOR:
    • Hina

  • OBJAVLJENO:
  • 28.08.2019. u 18:15

Zagreb, 230819. Ministarstvo zdravstva, Ksaver. Pregovaracki odbor Vlade i sindikata zdravstva zapoceli kolektivne pregovore o placama u toj djelatnosti. Na fotografiji: Ankica Prasnjak iz Hrvatskog strukovnog sindikata medicinskih sestara i tehnicara, Stjepan Topolnjak, predsjednik Samostalnog sindikata zdravstva i socijalne skrbi Hrvatske.
Foto: CROPIX
CROPIX

Ankica Prašnjak i Stjepan Topolnjak

 

Nakon još jednog kruga pregovora o plaćama zaposlenih u sustavu zdravstva, predsjednik Samostalnog sindikata zdravstva Stjepan Topolnjak izjavio je srijedu kako se pregovori nastavljaju u petak kada bi se trebalo govoriti o financijskom dijelu, odnosno što Vlada može ponuditi zaposlenima u zdravstvu.

Topolnjak je ponovio kako sindikati ne odustaju od zahtijeva za povećanjem plaća od sedam posto, što su i parafirali s ministrom zdravstva Milanom Kujundžićem, no takvo povećanje Vlada nije prihvatila te je pregovore vratila na početak.

U petak očekujemo izračune, koliki je to trošak za Vladu, a sindikati će doći sa svojim izračunima, rekla je nakon pregovora u Ministarstvu zdravstva Brankica Gregurić iz Strukovnog sindikata medicinskih sestara/medicinskih tehničara.

Ministar Kujundžić izjavio je kako očekuje da će pregovori završiti do kraja idućeg tjedna kako se zatim o završnoj verziji dogovorenoga mogla izjasniti Vlada.

Ministar vjeruje i da do štrajka liječnička i medicinskih sestara neće doći.

"Ono što sigurno nikome ne bi odgovaralo jest štrajk liječnika i medicinskih sestara, jer su to puno osjetljivije stvari nego štrajk u drugim djelatnostima, čime ne želimo omalovažavati druge djelatnosti. Ja vjerujem da do štrajka neće doći", izjavio je Kujundžić nakon pregovora u Ministarstvu zdravstva.

Više na Jutarnjem...


Izdvajamo