KADROVSKA KRIŽALJKA

'PREMIJER IMA SLOBODNE RUKE ZA REKONSTRUKCIJU VLADE' Jandroković najavio da bi Sabor o novim ministrima mogao raspravljati i prije jeseni

 
Branko Bačić i Gordan Jandroković
 Boris Kovacev / CROPIX

Predsjednik Hrvatskog sabora i glavni tajnik HDZ-a Gordan Jandroković izjavio je u srijedu da premijer Andrej Plenković ima slobodne ruke za rekonstrukciju Vlade i eventualno povlačenje drugih poteza, te je najavio da bi Sabor o novim ministrima mogao raspravljati prije jeseni.

Upitan kada se može očekivati najavljena rekonstrukcija Vlade Jandroković je novinarima tijekom posjeta KBC-u Sestre Milosrdnice rekao da je na sastanku Predsjedništva HDZ-a održanom u utorak donesen zaključak da žele mandat odraditi do kraja, za što su dobili potporu koalicijskih partnera.

Na sastanku su također zaključili da će Plenković dobiti slobodne ruke kako bi osvježio Vladu te da, osim dva očekivana nova kadrovska rješenja, eventualno povuče neke druge poteze.

"Sada je na predsjedniku Vlade da utvrdi koje će to promjene biti i koja će biti dinamika", kazao je Jandroković rekavši kako je prerano govoriti o imenima novih ministara.

Na novinarsko pitanje štete li afere s ministrima Vladi, ocijenio je kako one sigurno donose određenu političku štetu.

"Sve ono što nije usmjereno prema provođenju reformi, popravljanju životnog standarda naših ljudi, sve što nije tretirano u pozitivnom kontekstu kada je u pitanju rad Vlade, naravno da izaziva i određenu političku štetu i nedoumice kod građana", rekao je Jandroković dodavši kako su afere bacile sjenu na ono što je pozitivno u radu Vlade.

Potvrdio je kako postoji mogućnost da Hrvatski sabor zasjeda i prije jeseni, jer je "normalno da je Sabor tu kako bi raspravio i potvrdio nove ministre i ministrice".

Upitan hoće li se uz rekonstrukciju Vlade Plenković odlučiti za smanjene broja ministarstava Jandroković je odgovorio kako vjeruje da će ta odluka sačekati drugi mandat.

"U ovom trenutku bitno je provesti ono što smo odlučili, vjerojatno će u bliskoj budućnosti doći do smanjivanja broja ministara", rekao je.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 15:11