PREMIJER O PRESUDI HAAGA

Premijer Milanović: 'Pao nam je kamen sa srca! Gotovini i Markaču hvala što su toliko izdržali za Hrvatsku'

Zagreb, 221012.Pantovcak - ured Predsjednika RH.Izvanredna konferencija za novinare predsjednika Ive Josipovica i premijera Zorana Milanovica povodom najnovije afere prisluskivanja.Foto: Goran Mehkek / CROPIX
 Goran Mehkek / CROPIX

- Pao nam je kamen sa srca vjerojatno zato što imamo srca. 17 godina je trajalo, ovaj postupak je bio težak, bez presedana, bilo je dosta politike, odluka je bila podijeljena, što samo govori koliko je tanka crta između istine i neistine, pravde i nepravde. Radi se o očito dvojici nedužnih ljudi, ali to ne znači da rat nije bio krvav, da nije bilo grešaka. Bilo je grešaka, i za to je odgovorna hrvatska država. Svima onima kojima smo se ogriješili Hrvatska će se odužiti. Gotovini i Markaču hvala što su toliko izdržali za Hrvatsku, znam da to nije bilo lako njihovim obiteljima - rekao je premijer Zoran Milanović na izvanrednoj presici u Banskim Dvorima povodom oslobađajuće presude hrvatskim generalima Gotovini i Markaču.

- Mislim da će generali odmah krenuti prema Hrvatskoj. U zrakoplovu će biti ministri Ante Kotromanović i Fred Matić, ne znam hoće li obitelj generala biti s njima - rekao je Milanović.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 10:04