PREMIJER U SISKU

PREMIJER MILANOVIĆ PORUČIO RODITELJIMA 'Dovedite u ponedjeljak djecu u škole, ovaj štrajk je borba sindikalnih čelnika za fotelje'

"Ja nisam razbojnik da obećajem veće plaće sada kada je Sabor raspušten", poručio je premijer Zoran Milanović u Sisku
 Ranko Šuvar / CROPIX

SISAK - Granica prema Srbiji za sada ostaje otvorena, ali je došlo vrijeme da se Srbija počne ponašati kao država, ali oni to ne žele. Hrvatska ne gradi niti će graditi zidove i žice na svojim granicama, kao što grade susjedi Mađari. Mi nećemo bodljikavu žicu postavljati ni na granici prema Srbiji s kojom smo ratovali, jer bodljikava žica je više simbol, nego prepreka. Rekao je ovo u nedjelju u Sisku Zoran Milanović, predsjednik Vlade i SDP-a, na skupu aktivista i simpatizera VI. izborne jedinice, koji je održan u atriju tvrđave Stari grad Sisak.

Pred više stotina SDP-ovaca Milanović je istaknuo kako zemlja nije samo himna i zastava, zemlja su ljudi.

- Moramo zbog ljudi osigurati razvoj, bolji standard. Konkurencija koju imamo je loša i zato moramo pokazati tko je tko, da Hrvati vide s kim imaju posla, tko je za red, rad i poštenje, tko voli Hrvatsku, a tko štiti samo svoje uske interese i dogovara svoju strategiju s Beogradom i Budimpeštom, naglasio je Milanović.

Četiri godine iza nas su čiste, moramo u sljedeće četiri godine nastaviti putem koji je čist, rekao je Zoran Milanović. Istaknuo je kako u SDP-u dolaze novi ljudi, nove snage, za razliku od HDZ-a, gdje su uvijek isti ljudi. Na te njegove riječi publikom se prolomilo: „Lopovi, lopovi“.

Osvrćući se na štrajk prosvjetara, Milanović je pozvao roditelje da u ponedjeljak dovedu djecu u školu, a učitelje da prestanu sa štrajkom, koji je zapravo, kaže, borba sindikalnih čelnika za fotelje.

- Ja nisam razbojnik, bilo bi kriminalno djelo da im sada, kada je Sabor raspušten, Vlada obeća veće plaće. Mogu samo obećati da će nova SDP-ova Vlada odmah nakon izbora taj problem staviti na dnevni red, jer su nama učitelji važni, kao što su nam važni liječnici i svi drugi koji se financiraju iz proračuna, rekao je Milanović.

Gradonačelnica Siska, Kristina Ikić Baniček, kao domaćin skupa pozdravila je SDP-ovce u sisačkoj tvrđavi.

- Doveli smo vas u stari grad, pod kojim smo 1593. godine pobijedili Turke, sada nam je plan pobijediti neke nove Turke, koji će se predstavljati u lažima i obmanama, zaključila je Ikić Baniček. Osim nje na motivacijskom skupu SDP-ovaca VI. izborne jedinice govorili su još Zoran Vasić, predsjednik Županijske organizacije SDP-a i Rajko Ostojić, koordinator VI. izborne jedinice.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 21:09